Slovenca na slalomu v Adelbodnu brez točk

Slovenska alpska smučarja Žan Kranjec in Štefan Hadalin slalom v Adelbodnu končala razočarana. Hadalin je v prvi vožnji odstopil, Kranjec pa je bil prepočasen za finale.

Žan Kranjec se letos v Adelbodnu ni znašel. Foto: Gepa

Smučarje je v Švici pričakalo sneženje, a to ni povzročalo velikih težav. Ravno pred nastopom Štefana Hadalina je s številko 17 presenetljivo vodstvo prevzel Avstrijec Fabio Gstrein in vsi smo si želeli, da bi nekaj podobnega uspelo tudi najboljšemu slovenskemu slalomistu. Žal se je nastop Hadalina končal predčasno, saj je zajel količek in odstopil. Drugi Slovenec na tekmi Žan Kranjec je nastopil s šetvilko 34, a je bil prepočasen za finale. V izjemno strnjeni konkurenci je zaostanek +2,79 zadoščal za 46. mesto.

V drugi vožnji Avstrijec Fabio Gstrein ni zdržal pritiska in je odstopil. Veliko razočaranje zanj, a severni sosedje so imeli vseeno razlog za veselje. Do prve zmage kariere je s številko 38 prišel Johannes Strolz, ki je bil že po prvi vožnji na visokem sedemem mestu. Tudi drugo mesto je pripadlo Avstrijcu, 17 stotink je za rojakom zaostal Manuel Feller. Tretji je bil Nemec Linus Strasser, ki je zaostal +0,29. Razlike so bile sicer zelo majhne, saj je bilo kar 14 smučarjev v razmaku manj kot sekunde.

Izjava po tekmi (mp3):

Klemen Bergant: “Tale vikend v Adelbodni ni to, kar smo si želel, smo si zamišljal. Že res, da je bil Štefan včeraj v točkah, a je danes odstopil. Žan je bil prepočasen, tako da nismo zadovoljni. Ta teden bomo trenirali v Kranjski Gori in bomo videli, kaj se da narest, potem pa bomo probali popravti vtise v Wengnu.”

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K