Slovenski štafeti do 11. in 13. mesta, zlato v Francijo in na Švedsko

Sobota je bila v Novem Mestu, kjer se je zbralo 28.500 gledalcev, rezervirana za štafetni preizkušnji. Slovenski sta zasedli 11. (moška) in 13. (ženska) mesto.

Anamarija Lampič ob prihodu v cilj. Foto: NordicFocus

Prva tekma dneva je pripadla ženskam. Slovenija je nastopila v postavi Lena Repinc, Polona Klemenčič, Živa Klemenčič in Anamarija Lampič. Ob izjemni borbi vseh tekmovalk, so se Slovenke izognile temu, da bi bile ujete za krog in tekmo uspešno zaključile na 13. mestu. Prepričljivo so vlogo favoritinj upravičile Francozinje, ki so za 38 sekund premagale Švedinje, tretje so bile Nemke.

V moški konkurenci se je trener Ricco Grosß odločil, da prvega v ogenj pošlje Miho Dovžana, ki je delo opravil po svojih zmožnostih. Kljub trem popravam stoje, je v zadnjem teku tekel skupaj z Norvežanom Sturlo Holmom Laeigreidom, ki je moral v kazenski krog, tako da zaostanek ni bil velik (43 sekund) in 10. mesto. Vrhunsko je svoje delo ponovno opravil Jakov Fak, ki je v svoji predaji izgubil zgolj pet sekund in se povzpel na osmo mesto. Lovro Planko je na vsakem postanku rabil eno popravo, a ke izgubil kar nekaj časa, vseeno pa zadržal 9. mesto. Zadnja predaja je pripadla Toniju Vidmarju, ki je nastopil dobro, a žal je Slovenija na koncu zasedla 11. mesto.

Veliko razočaranje se je zgodilo tudi Norvežanom, ki os bili po slabšem uvodu odlični v nadaljevanju. Vse do zadnjega nastopa so suvereno vodili, a je moral Christiansen v kar 3 kazenske kroge. Zlato je tako pripadlo Švedom, ki so edini prehiteli velike favorite, tretji so bili Francozi.

Jutri na Češkem nastopi čakajo le še najboljše na svetu, med njimi pa bo na tekmi s skupinskim startom tudi Jakov Fak.

Zvočne izjave (mp3):

Anamarija Lampič:Če se trudim, vem da bo enkrat se zgodilo. Tudi če sem v ozadju, vedno dam vse od sebe in naredim dober trening. Vem, da enkrat se nam bo poklopilo, smo mlada ekipa. Danes boljše leže in slabše stoje, ampak enkrat se bo zgodilo.”

Toni Vidmar: “Prav nič ni drugače tekmovati ob rojstnem dnem. Vsakič dam vse od sebe in to je to. Veter se je danes vrtel in smo imeli nekaj poprav. Strelski nastop bi nastopil kot soliden in to na koncu pomeni 11. mesto.”

 

Uradni rezultati, ženske >>

Uradni rezultati, moški >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K