Šolar na smuči – obvestilo o pričetku akcije

Organizatorji projekta Šolar na smuči – Smučarska zveza Slovenije, Zavod za šport Republike Slovenije in Policija, smo se skupaj z izvajalci, sodelujočimi prizorišči in prijavljenimi osnovnimi šolami odločili, da zaradi aktualnih epidemioloških razmer nekoliko prilagodimo letošnjo izvedbo akcije Šolar na smuči. Prijavljene osnovne šole izvedejo smučarske dneve v okviru projekta Šolar na smuči kadarkoli v šolskem letu 2021/2022, ne nujno v prvotno predvidenem januarskem terminu. Prijavljene osnovne šole se lahko akcije udeležijo v daljšem časovnem obdobju, manj koncentrirano, v manjših skupinah in zato epidemiološko še bolj varno. Nekatere prijavljene osnovne šole so smučarske dneve že uspešno izvedle, druge bodo v prihajajočih dneh oziroma tednih.

 

V okviru akcije Šolar na smuči bomo letos prvič otrokom 3. razredov omogočili brezplačno učenje teka na smučeh. Prijavljenih je kar 656 otrok. Pri teku jih bo spodbujala nekdanja vrhunska športnica in ambasadorka projekta Šolar na smuči Petra Majdič. Akcijo Šolar na smuči – tek na smučeh, gostijo naslednja partnerska prizorišča: Nordijski center Planica, Tekaški center Rogla, Nordijski center Bonovec Medvode in Športni center Triglav Pokljuka. Izvajalci učenja teka na smučeh so: Nordijski center Planica, Tekaški smučarski klub Rogla, Nordijsko športno društvo Medvode in Športno društvo biatlon Pokljuka.

 

V akcijo Šolar na smuči – alpsko smučanje, ki letos poteka že v 7. izvedbi, bo vključenih 2.546 četrtošolcev. V tem delu bo mlade smučarje motiviral in spodbujal nekdanji vrhunski smučar Jure Košir, ki je ambasador akcije Šolar na smuči od samega njenega začetka. Akcijo Šolar na smuči – alpsko smučanje, gostijo naslednja partnerska smučišča: Rogla, Mariborsko Pohorje, Cerkno Gače in Krvavec.  Izvajalci učenja alpskega smučanja so: Alpska šola Rogla, Smučarska šola Visit Pohorje, Smučarsko društvo Novinar, Smučarsko društvo Krka Rog in Šola snežnih športov Krvavec.

 

Tudi letos je glavni namen akcije Šolar na smuči seznanitev otrok z obema športoma, s poudarkom na varnem in kulturnem ravnanju na snežnih progah. Poleg veselja ob zabavnem druženju želimo izpostaviti tudi dejstvo, da je šport oziroma gibanje na prostem v teh epidemioloških razmerah varno in tudi priporočljivo, saj krepi imunski sistem.

 

Vsem otrokom udeležencev želimo veliko novega smučarskega znanja, dogodivščin in obilico veselja.

Deli novico