Solidarnostna nagrada za Smučarsko Zvezo Slovenije

Smučarska zveza Slovenije je prejela solidarnostno nagrado kot priznanje za pomoč ukrajinskim smučarskim skakalcem v preteklih treh sezonah. Nagrada je rezultat finančne pomoči, ki jo je Smučarska zveza Slovenije nudila ukrajinskim športnikom, ko so se soočali s težavami pri izvajanju svojih športnih aktivnosti.

Uroš Zupan, direktor SZS, foto: SloSki

Finančna pomoč, ki jo je Smučarska zveza Slovenije zagotovila ukrajinskim skakalcem, vključuje znižano ceno namestitve v hotelih za 30%, kar je olajšalo finančno breme tujim skakalcem in pomagalo rešiti njihov stanovanjski problem. Poleg tega so ukrajinski športniki imeli možnost uporabe skakalnic s 50-odstotnim popustom, kar pomeni enake ugodnosti, kot jih koristijo slovenski reprezentanti. Tako so ukrajinski športniki imeli boljše trenažne pogoje, kot bi si jih sicer morda lahko privoščili.

Direktor Smučarske zveze Slovenije je ob tem izrazil zadovoljstvo in ponos nad prejetjem solidarnostne nagrade, ki ne predstavlja le priznanja za njihovo pomoč, temveč tudi spodbudo za nadaljnje sodelovanje in solidarnost med državami v svetu športa. Smučarska zveza Slovenije je v sodelovanju z ukrajinskimi skakalci pokazala, kako lahko šport združuje in spodbuja medsebojno pomoč ter podporo v težkih trenutkih.

Deli novico