SP: Ebba Anderson potrdila status kraljice Planice

Švedinja Ebba Anderson je v velikem slogu v krasni sončni kulise Planice dobila kraljevsko, 30 km preizkušnjo v klasičnem koraku. Srebro je osvojila Norvežanka Anni Kjersti Kalvi, bron pa Fridi Karlsson, še eni Švedinji. Neža Žerjav je končala na 42. mestu.

Neža Žerjav © Luka Kotnik / BoBo

25-letna Švedinja Ebba Andersson je tekmicam pobegnila na 12 km in tekla svoj tempo vse do konca, imela je tudi že minuto in 20 sekund naskoka pred konkurenco. V velikem slogu je tako prvič postala svetovna prvakinja na maratonski preizkušnji, hkrati pa je osvojila še četrto medaljo na prvenstvu v Planici 2023, drugo zlato. Srebro je po izenačenem zaključku osvojila Norvežanka Anne Kjersti Kalva, kar je njena tretja medalja na prvenstvu, zaostala pa je 53 sekund. Bron je pripadel še eni Švedinji, Fridi Karlsson z zaostankom 54,2 sekund, tudi za njo je to že četrta medalja na prvenstvu pod Poncami. Edina Slovenka na tekmi, Neža Žerjav, je zaostala dobrih 18 minut in pol na končnem 42. mestu.

Izjavi po tekmi

Neža Žerjav: “Z današnjim tekom ne morem biti zadovoljna. Cilj sem imela postavljen nekoliko višje. Na začetku sem izgubila stik z najboljšimi in nato je bilo težko.”

Ola Vigen Hattestad: “Danes je bila lepo tekma, saj smo končno imeli bolj sončno vreme. Vedeli smo, da bo za Nežo težka tekma, se je pa borila do konca.”

Fotogalerija >>

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK