SP: Na 15 km trojno norveško slavje, najboljši Slovenec Miha Šimenc

Na 15 km preizkušnji v prostem koraku s posamičnim štartom so na prvih štirih mestih končali štirje Norvežani, prav na nehvaležnem četrtem mestu pa je končal prvi zvezdnik prvenstva, Johannes Hoesflot Klaebo. Drugo zlato medaljo je osvojil Simen Hegstad Krueger, najboljši  Slovenec je bil Miha Šimenc.

Miha Šimenc v sredini © Luka Kotnik / BoBo

Simen Hegstad Krueger je po zlatu v skiatlonu konkurenco ugnal še na pol krajši razdalji, na 15 km progi v prostem koraku. 5,3 sekund je zaostal Harald Oestberg Amundsen, bron je s 24,6 sekundami zaostanka osvojil Hans Christer Holund. Le 9 desetink je na četrtem mestu zaostal Johannes Hoesflot Klaebo, ki tako prvič ostaja brez medalje na letošnjem prvenstvu.

Najboljši od četverice Slovencev je bil Miha Šimenc na 38. mestu s slabimi tremi minutami zaostanka, Miha Ličef je zaostal slabe tri minute in pol na 49. mestu, Vili Črv je bil 67. z zaostankom dobrih štirih minut in pol, mladi Jošt Mulej pa je z zaostankom slabih petih minut in pol zasedel 73. mesto.

Izjava po tekmi

Miha Šimenc: “Cilj je bil predvsem, da lahko tečem in prenašam napore. Rezultatski cilj je bil biti med najboljših trideset. Smuči se bile ponovno neverjetno hitre, zahvala gre serviserjem, ki delajo odlično.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK