SP: Norvežanke do petega zlata v Planici, Slovenke na 11. mestu

Norveška štafeta v postavi  Tiril Udnes Weng, Astrid Oeyre Slind, Ingvild Flugstad Oestberg in Anne Kjersti Kalvaa je v Planici zanesljivo ubranile naslov iz Oberstdorfa pred dvema letoma, potem ko je ugnala Nemčijo na drugem in Švedsko na tretjem mestu.

Anita Klemenčič in Eva Urevc © Luka Kotnik / BoBo

Po teku v klasičnem koraku, torej v prvi polovici preizkušnje, je vodila Nemčija tesno pred Finsko, dobrih pet sekund je zaostajana Norveška, manj kot deset pa le še Švedska. Nato so Norvežanke pritisnile na plin in v zadnji predaji že imele občutno prednost pred konkurenco, tako da so osvojile peto tekaško zlato medaljo za svojo domovino v Planici. 20,5 sekund je zaostala Nemčija v postavi Laura Gimmler, Katharina Hennig, Pia Fink in Victoria Carl, boj za tretje mesto pa je s Finsko dobila Švedska v postavi Emma Ribom, Ebba Andersson, Frida Karlsson in Maja Dahlqvist.

Za Slovenijo je odlično začela Eva Urevc, ki je po petih kilometrih v klasičnem koraku predala pa petem mestu z zaostankom slabih 15 sekund. Anita Klemenčič je predala na 11. mestu z zaostankom slabih dveh minut in pol, v prostem koraku pa sta zelo vzpodbudno 11. mesto zadržali Anja Mandeljc in Neža Žerjav s končnim zaostankom petih minut za zmagovalno reprezentanco.

Izjava po tekmi

Anja Mandeljc: “Zelo sem vesela, da smo končno dobile priložnost nastopati na ekipni tekmi, da smo občutile ekipni duh. Vedele smo, da ne bomo povsem na vrhu, smo pa prišle do cilja in z 11. mestom izpolnile cilj. Takšni dogodki so zelo zabavni.”

Fotogalerija >>

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK