SP: Prva zlata medalja za ZDA na razdalji, Eva Urevc in Anja Mandeljc med 30

Američanka Jessie Diggins je v teku na 10 km v prostem koraku ZDA pritekla prvo zlato medaljo v zgodovini teka na smučeh na razdaljah. Srebro je osvojila Švedinja Frida Karlsson, bron pa njena rojakinja Ebba Andersson.

Eva Urevc © Luka Kotnik / BoBo

Drugi teden tekmovanj na 43. svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Planici so odprle tekačice na smučeh s preizkušnjo na 10 km razdalji v prostem koraku. Prve zlate medalje v posamični konkurenci se je za ZDA razveselila Jessie Diggins, ki je za 14 sekund ugnala Švedinjo Frido Karlsson, še 5,5 sekund več je zaostala njena rojakinja Ebba Andersson na tretjem mestu.

Od četverice Slovenk je bila najboljša Eva Urevc, ki je začela zelo odločno, na koncu pa je z 1:23,3 zaostanka končala na zelo dobrem 20. mestu. S svojo predstavo je lahko zelo zadovoljna tudi mlada Anja Mandeljc, ki je na 28. mestu zaostala 1:58,5 za zmagovalko. Neža Žerjav je bila tretja najboljša domača tekmovalka na 49. mestu z zaostankom slabih štirih minut, Anita Klemenčič pa je z zaostankom dobrih štirih minut zahtevno preizkušnjo končala na 56. mestu.

Izjava po tekmi

Eva Urevc: “Cilj je bil biti med najboljših 15. Upala sem, da tako ostane in da bi lahko rekla, da sem bila vsaj blizu svojega cilj. Sicer sem na sredini preizkušnje imela manjšo krizo, zato sem zadovoljna z rezultatom in ponosna, da nisem izgubila mest.”

Fotogalerija >>

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK