Sprinterska dvojca obstala v polfinalu

Eva Urevc in Anamarija Lampič ter Miha Šimenc in Vili Črv so nastope v ekipnem sprintu v klasičnem koraku končali v polfinalu.

Eva Urevc in Anamarija Lampič © OKS

Olimpijski nastop v sprintu dvojic v klasičnem koraku sta Eva Urevc in Anamarija Lampič končali v polfinalu. Na zelo težki in dolgi progi sta stik z najboljšimi držali do tretje predaje, ko se je poznalo, da je okužba s koronavirusom Urevčevi pobrala precej moči in naši sta v cilj prve polfinalne skupine pritekli na 7. mestu, kar je zadostovalo za končno 14. mesto. Prvakinji sta presenetljivo postali Nemki Katharina Hennig in Victoria Carl pred Švedinjama Majo Dahlqvist in Jonno Sundling, bron sta osvojili Rusinji Julija Stupak in Natalija Neprijajeva.

V moški konkurenci sta Miha Šimenc in Vili Črv prav tako nastop končala v polfinalu, kjer sta v polfinalni skupini zasedla 8. mesto, kar je pomenilo končno 16. mesto. Zmagala sta Norvežana Erik Valnes in Johannes Hoesflot Klaebo pred Fincema Ilvom Niskanenom in Jonijem Makijem ter Rusoma Aleksandrom Bolšunovom in Aleksandrom Terentjevom.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK