Srebrni junak iz veleslaloma v slalomu žal povozil količek

Žan Kranjec, ki je navduišl na veleslalomu na olimpijskih igrah v Pekingu, je v slalomu žal storil napako v prvi vožnji in je ostal brez uvrstitve.

Foto: OKS

Žan Kranjec je bil tud na slalomski tekmi edini slovenski alpski smučar na startu. V slalomu ni spadal med favorite za kolajno, a si je po izjemenem veleslalomskem nastopu želel tudi dobrega slalomskega. S številko 31 se je proge lotil odločno in je bil na progi Ledena reka zelo dobro na poti, da si pripravi dobro izhodišče za drugo vožnjo. Žal se mu je v kratki vertikali pripetila klasična napaka in je povozil količek ter tako ostal brez uvrstitve. Razočaranje po zaslugi srebra izpred dveh dnevov vseeno ni bilo preveliko.

Francoz Clement Noel je po zaslugi odlične druge vožnje upravičil vlogo prvega favorita. Do zlata je prišel iz šestega mesta po prvem teku. Do svoje druge kolajne v Pekingu je prišel Avstrijec Johannes Strolz na drugem mestu, ki je bil pred tem že zlat v alpski kombinaciji. Za svojim drugim zlatom je zaostal 61 sotink. Bron je domov odnesel Norvežan Sebastian Foss-Solevaag.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K