Štefan Hadalin 25. na spektaklu v Adelbodnu

Štefan Hadalin je na izjemno težkem veleslalomu v Adelbodnu prišel do 25. mesta. Žan Kranjec je žal odstopil. Spektakel pred več kot 10 tisoč gledalci je dobil domačim Marco Odermatt.

Štefan Hadalin se je dobro boril na izjemno zahtevni progi. Foto: Gepa

Švicarski Adelboden se je znova izkazal, da velja za enega izmed najtežjih veleslalomov za svetovni pokal. Na odlično pripravljeni progi in ob izjemnem vzdušju razgretih navijačev so imeli težave številni smučarji, saj je na prvi progi odstopilo kar 23 smučarjev. Med njimi se je na žalost znašel tudi najboljši slovenski veleslalomist Žan Kranjec, ki mu sicer teren v Adelbodnu leži, a se mu tokrat ni izšlo in je ostal brez uvrstitve. Z zahtevno progo pa se je dobro boril Štefan Hadalin, ki je 27 postavil 22. čas prvega teka. Na tekmi velikih razlik, je za letos izjemnim Švicarjem Marcom Odermattom zaostajal +3,85.

 

Hadalin se je z zahtevno progo dobro boril tudi v drugi progi, a mu žal ni uspelo izboljšati rezultata iz prve vožnje. Na koncu je zasedel 25. mesto in osvojil nekaj novih točk za svetovni pokal, kar je lepa spodbuda pred jutrišnjim slalomom. Na veliko navdušenje vseh zbranih v Adelbodnu je Marco Odermatt tudi v finalu uspešno odgovoril na vse napade tekmecev in je prišel do nove zmage v svetovnem pokalu. Najboljši smučar letošnje zime je prehitel Avstrijca Manuela Fellerja za 48 stotink. Avstrijec je odlično smučal na drugi progi, kjer je postavil najboljši čas in je na drugo mesto napredoval iz petega mesta. Tretji je bil Francoz Alexis Pinturault, ki je zaostal še 6 dodatnih stotink. 

Izjavi po tekmi

Štefan Hadalin: Za moj povratek zelo zahtevna tekma. Snežne razmere in vidljivost danes sta bili kar ekstremni. Zaradi tega smo imeli vsi tekmovalci veliko težav. Na določenih delih sem se znašel solidno, na določenih delih pa se je poznalo, da sedaj veleslaloma praktično nisem treniral en mesec in pol. Opravil sem zgolj dva treninga, zato se je bilo težko pripraviti na tekmo. Danes moram to vzeti kot en korak nazaj, da se ponovno vrnem v tekmovalni ritem. Led je sedaj znova prebit za tekmovanja in jutri na slalomu si želim pokazati še boljše smučanje.”

Klemen Bergant: “Danes je bila zelo težka tekma. Štefan se je dobro boril prvi in drugi tek. Vemo, da je imel kar veliko tekmovalno pavzo. Dobil je nekaj točk in za njega je to spodbudno, da je naredil dva teka. Žan se že takoj v prvem teku ni znašel in tudi odstop se je zgodil zaradi njegove lastne napake. S tem, da ni uspel priti do cilja, sigurno nismo zadovoljni.”

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K