Štiri lisičke na jubilejni 60. Zlati lisici

Slovenske alpske smučarke imajo pred seboj najbolj pomemben konec tedna v tej sezoni – v Kranjski Gori jih čaka veleslalom in slalom za 60. Zlato lisico. Tekmovale bodo Andreja Slokar, Ana Bucik, Neja Dvornik in Nika Tomšič. Žal na startu ne bo Mete Hrovat.

Od leve proti desne štiri Slovenke, ki bodo tekmovale v Kranjski Gori: Neja Dvornik, Ana Bucik, Andreja Slokar in Nika Tomšič. Foto: Sloski

Tomaž Šušteršič, generalni sekretar 60. Zlate lisice:60., jubilejna Zlata lisica. Bo v Kranjski Gori in ne v Mariboru. Imeli smo zelo malo časa za pripravo. Praktično v štirih mesecih smo uspeli vse skupaj organizirati. Rad bi se zahvalil Janezu Slivniku in pomočniku Boštjanu Anderliču ter vsej ekipi, ki stoji v ozadju. Ta je poskrbela zato, da bo ob tej jubilejni Zlati lisici potekalo vse, tako kot mora. Šlo bo za posebno izvedbo, ne le zato ker je 60., ampak ker bo v Kranjski Gori. Želimo si, da tekmovanje vrnemo na pota stare slave s polnimi tribunami navijačev, ki spodbujajo tekmovalke. Prijavljenih je 95 tekmovalk za veleslalom in 82 za slalomsko iz 27 držav. Proga je na razmere vrhunsko pripravljena in želimo si le, da napovedane padavine ne bodo preveč vplivale na to in bo proga zdržala tudi tekmovalke z višjimi stratnimi številkami. Pričakujemo obiskovalce iz Slovenije, Italije, Avstrije, Hrvaške in Slovaške. Poleg samega tekmovalnega dela obiskovalce čaka tudi bogat spremljevalni program. V soboto bo med obema tekoma obiskovalce zabaval Magnifico, v nedeljo pa skupina Čuki. Vmes pa je vključen tudi retro band Cik-Cak. Ob progi bo mogoče videti tudi veliko starih Zlatih lisičk, ki so tekmovale v preteklih letih. Vstopnice so še vedno na voljo in nekaj jih bo na voljo tudi neposredno na prizorišču, da si spektakle lahko ogledajo tudi navijači, ki se bodo zato odločili zadnji hip.”

Miha Verdnik, vodja panoge alpsko smučanje: Domača tekma je vedno tista, ki jo najbolj pričakuješ, a je najlepša, ker je doma. Jaz zaradi tega ne čutim dodatnega pritiska. Vem tudi, da punce ta teren odlično poznajo in najraje tekmujejo doma. Komaj čakam, da se prične. V zadnjem obdobju so trenirale St. Michaelu, kjer so bili zelo dobri pogoji. S pripravo proge sem zelo zadovoljen. Vedel sem, da bo tako, takoj, ko smo se odločili, da za vodjo postavimo Janeza Slivnika. Takrat je bilo jasno, da nič ne bo prepuščeno naključju in tako danes to tudi je.

Janez Slivnik, vodja priprave proge: V ratraku sem preživel ogromno ur. Zahvaliti se moram prav vsem ratrakistom in ostalim delavcem, ki so naredili vse, kar se je dalo. Snega nimamo viška in smo izkoristili prav vsako snežinko, ki jo imamo, da je proga pripravljena za tekme. Ob začetku priprave je izgledalo, kot da se podajamo v misijo nemogoče, a sedaj je to vse pozabljeno in proga je pripravljena.”

Denis Šteharnik, trener Neje Dvornik: “Za pripravo tekmovalke na domačo tekmo je dobro, da pred tem doseže dober rezultat, kar da dodatno potrditev. Drugače pa s treningi, ki jih lahko prilagodiš. Lahko so malce lažje ali težji, da se prikličejo dobri občutki za tekmo. Mislim, da nam je to dobro uspelo.”

Boštjan Božič, trener Andreje Slokar: “Imel sem malce pavze, kar mi je dobro delo. Sedaj sem se ponovno priključil ekipi in vzdušje je super. Andreja funkcionira zelo dobro. Nimam posebnih komentarjev. Kar sem pričakoval, tako je. 

Neja Dvornik: Ker je tekma doma, se je zelo veselim. Pritiska zaenkrat še ne čutim, a verjamem, da bo na startu malce drugače.”

Ana Bucik: V letošnji sezoni sem imela do sedaj več trenutkov, ko sem bila jezna in nezadovoljna, kot tistih, ko sem bila vesela. Tekma v Kranjski Gori je ena izmed tistih, ki se jih najbolj veselim, saj sem tu že večkrat dobro tekmovala. Upam, da bom uspela unovčiti te občutke in bom dobro tekmovala ter se veselila v cilju.”

Andreja Slokar: Zelo težko je reči, kaj bo v Kranjski Gori. Jaz sem zelo stroga tekmovalka sama do sebe in sem redko zadovoljna. Se pa pozna, da me v lanski sezoni ni bilo na tekmah in ne vem točno, kaj naj rečem, kako dobro mi gre trenutno.

Nika Tomšič: Na tekmah bom dala vse od sebe. Upam, da bo proga res dobro pripravljena in zdržala tudi visoke številke. Zelo si želim uvrstitve v finale.”

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K