TDS: Anamarija Lampič v Val di Fiemmeju do rezultata sezone na razdalji

Na predzadnji tekmi Tour de Ski tourneje je Anamarija Lampič v italijanskem Val di Fiemmeju s 14. mestom vpisala najboljši rezultat letošnje sezone.

Anamarija Lampič © GEPA

V Italiji letos na sporedu ni šprinta, temveč dve preizkušnji na razdalji za konec novoletne turneje. Današnja je ponudila preizkušnjo na 10 km v klasičnem koraku s skupinskim štartom. Anamarija Lampič je stik z najboljšimi držala v prvem izmed štirih krogov, ko je tekla na 19. mestu, v drugem je nato že zaostajala pol minute, a je bila še vedno 19., v tretjem krogu se je zaostanek povečal na 50,8 sekund, Lampičeva pa je pridobila tri mesta.

V zadnjem krogu se je zaostanek še nekoliko povečal, a z 1:11,9 minute je Lampičeva v cilj pritekla na 14. mestu, tako visoko na razdalji v tej sezoni še ni bila. Z zmago je vodstvo v skupnem seštevku turneje utrdila Rusinja Natalija Neprijajeva, ki je danes z 3,7 sekund ugnala Norvežanko Heidi Weng, tretja je bila z zaostankom 4,8 sekund Finka Krista Parmakoski.

Izjava po tekmi

Anamarija Lampič

Mislim, da je za mano zelo težka tekma. Predvsem prvi in drugi krog sta bila zame zelo težka. Imela sem težave z glavo, da bi nadaljevala, a potem sem nekako videla, da je bila napaka v mojih smučeh, iskala sem napačno smučino. V tretjem in četrtem krogu sem našla smučino, kjer je oprijem res delal. Za mano je res super tekma, lahko sem ponosna na 14. mesto, to je super rezultat na razdalji, glede na to, da se res tako ne posvečam šprintu in sem res zelo zadovoljna. 

Pred vzponom na Alpe Cermis je Lampičeva skupno na 10. mestu z zaostankom 2:15 minut za Neprijajevo.

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK