TDS: Miha Šimenc in Vili Črv žal že odpotovala domov

Zdravstvene težave so žal poskrbele za velik osip v slovenski reprezentanci pred drugo tekmo 18. novoletne turneje, saj sta domov odpotovala obolela Miha Šimenc in Vili Črv. Na 10 km razdalji v klasičnem koraku je pod najboljšo slovensko uvrstitev v Toblachu podpisana Eva Urevc.

Eva Urevc, foto: NordicFocus

Drugi tekmovalni dan novoletne tekaške turneje so začela dekleta s tekom na 10 km v klasičnem koraku s posamičnim štartom. Tekmo je odprla Anja Mandeljc, ki je zasedla končno 43. mesto z zaostankom 2:19,8 minut, Eva Urevc je bila hitrejša za 16 sekund in je končala na 37. mestu, kar pa na novoletni turneji ne prinaša točk svetovnega pokala. Zmagala je izkušena Finka Kerttu Niskanen pred Nemko Victorio Carl, ki je zaostala 6,7 sekund, tretja je bila Američanka Jessie Diggins z 10,7 sekundami zaostanka. 

Žal smo zaradi bolezni ostali brez dveh moških predstavnikov na turneji, saj danes nista štartala Miha Šimenc in Vili Črv. Moško preizkušnjo je z življenjsko predstavo dobil Finec Perttu Hyvarinen pred Norvežanomoma Erikom Valnesom, ki je zaostal 16,2 sekund, Harald Oestberg Amundsen pa še sekundo več. Miha Ličef je z zaostankom 2:15,4 minut zasedel 60. mesto, Anže Gros pa je v zadnjih dveh kilometrih prav tako predčasno končal z letošnjim Tour de Skijem, saj je odstopil. 

Jutri se bo turneja nadaljevala z zasledovalnima preizkušnjama na 20 km v prostem koraku.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK