TDS: Na uvodnem sprintu brez poljuba sreče za Miho Šimenca in Evo Urevc

Italijanski Toblach s sprintom v prosti tehniki prinaša uvod v 18. izvedbo novoletne tekaške turneje. Slovenskih predstavnikov na prvi tekmi turneje nismo videli v izločilnih bojih.

Eva Urevc, foto: NordicFocus

Na 1362 metrov dolgi progi v Toblachu so se v kvalifikacijah najprej pomerila dekleta. Eva Urevc s številko 13 v zelo zgoščeni konkurenci ni imela sreče, saj je končala na 38. mestu, dve sekundi za želeno trideseterico, prav 30. vmesni čas je imela po polovici proge. Anja Mandeljc je zaostala še štiri sekunde več in je zasedla 56. mesto. Najhitrejša je bila Švedinja Jonna Sundling, Urevc je zaostala 13,79 sekund.

Brez predstavnikov v izločilnih bojih smo ostali tudi v moški konkurenci, kjer je bil znova sicer zelo hiter Miha Šimenc, a v še bolj izenačeni konkurenci tudi njemu sreča ni bila naklonjena. Na 37. mestu je za trideseterico z zaostankom 8,48 sekund zaostal 85 stotink. Vili Črv je bil 62., dobre štiri sekunde za Šimencom, Anže Gros je zasedel 83. mesto, Miha Ličef pa je končal na 89. mestu. Najhitrejši je bil Francoz Lucas Chanavat, dobri dve sekundi pred konkurenco.

Turneja se bo jutri nadaljevala s posamičnim štartom v klasičnem koraku.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK