TDS: Odlična predstava Lampičeve za konec leta 2021

Karavana tekaške novoletne turneje se je iz Švice preselila v Nemčijo, v Oberstdorf, kjer je bila danes na sporedu tekma s skupinskim štartom. Odlično je tekla Anamarija Lampič, edina preostala Slovenka na štartu.

Anamarija Lampič © GEPA

Tekmovalke so se pomerile na 10 km v prostem koraku s skupinskim štartom. Anamarija Lampič je v prvi polovici preizkušnje držala stik z večjo skupino v ospredju. V nadaljevanju je pričakovano malo zaostala, a še vedno tekla tik za najboljšimi, v cilj je tako prišla na zelo dobrem 17. mestu z vsega 37,3 sekundami zaostanka za zmagovalko iz ZDA, Jessie Diggins. Američanka je v ciljnem sprintu ugnala Švedinjo Frido Karlsson in Rusinjo Tatiano Sorino.

V skupnem seštevku je po treh tekmah Lampičeva na 11. mestu z 61 sekundami zaostanka za vodilno Američanko Digginsovo.

Izjava po tekmi

Anamarija Lampič

Tekma je bila odlična, zelo dober trening. Zaostanki so bili res majhni. Proga je bila ekstremno hitra, ena hitrejših od kar tečem, ne vem če smo tako hitro kdaj že pretekle desetko. V prvem krogu sem izgubila malo preveč pozicij, v drugem so se delale razlike, v tretjem pa sem bila najbolj močna, a ne moreš več ujeti, ko si tako zadaj. Bila sem na mestu, kjer sem in mislim, da sem lahko s predstavo lahko zadovoljna.

Klasičnega sprinta ni bilo že od Ruke. Bomo videli kako je, ali sem še kaj napredovala v klasiki, saj so bili zdaj le sprinti v prosti tehniki. To je zadnji sprint pred Planico, potem pa je Planica zadnja postaja pred olimpijskimi igrami.

Novoletni dan prinaša v Oberstdorfu sprint v prosti tehniki z začetkom kvalifikacij ob 9.30 uri, izločilni boji se bodo začeli ob 12.00 uri.

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK