Tekaška reprezentanca na pripravah v Avstriji

Reprezentanca v teku na smučeh se v teh dneh pripravlja na novo sezono v Avstriji, kjer na Dachsteinu pridno nabira tudi kilometre na snegu.

Slovenska reprezentanca na Dachsteinu © SloSki

Vesna Fabjan, vodja panoge

Soočamo se s kar nekaj izzivi, nekaj je tudi takšnih, ki jih na začetku morda nisem pričakovala. Po eni strani sem vedela, da so lahko, seveda pa so tu tudi izzivi, ki predstavljajo moj pozitiven odziv. Bili pa so tudi manj pozitivni trenutki oz. zelo neprijetni trenutki s katerimi se je bilo ravno tako potrebno soočiti. Vem, da to sodi zraven. Predvsem pa si želim, da bi bila sezona mirna in bo šlo vse kot si želimo.

Ola Vigen Hattestad, glavni trener

Že ko sem bil prvič v Sloveniji v vlogi trenerja, smo sodelovali zelo dobro. Zdaj je stvar precej podobna, sodelovanje je še vedno zelo dobro. Edina razlika je v tem, da zdaj moram nastopati kot vodja glede treningov, tekmovalci pa so ostali podobni. Vesel sem, ker je ob meni tudi Nejc Brodar.

Čez poletje smo veliko in dobro delali, vsak posameznik je odpravljal svoje pomankljivosti in zdaj že lahko govorimo o napredku. Jasno pa je v vsaki skupini na poti tudi nekaj ovir, a jih uspešno premagujemo. Mislim, da je za Evo odlično poletje, malce je zbolela tri tedne nazaj, a vrnila se je v zelo dobrem stanju. Miha je na visoki ravni. Njega dobro poznam že od prej, lahko pa rečem, da je zdaj še bolj profesionalen kot pred poškodbo oz. operacijo. Malce se je spremenil, zdaj tudi veliko razmišlja, doma ima dva majhna otroka. Zares sem optimist pred prvimi tekmami v novi sezoni.

Eva Urevc

Priprave so zelo naporne, a tudi uspešne, vse gre po načrtih. Samo tako naj gre naprej in potem se ni potrebno bati, kakšna bo sezona. Letos se želim osredotočiti na skupni seštevek v sprintu na koncu sezone, ne na kakšno tekmo posebaj. Želim biti konstantna, da forma postopoma narašča, da ni drastičnih padcev tekom sezone. To je cilj pred sezono.

Miha Šimenc

Lanska sezona je bila posledica poškodbe, a v smislu, da je vračanje nazaj v svetovni pokal težje kot sem si mislil, predvsem v psihološkem smislu. To je bilo naporno. Najprej sem ugotavljal, ali lahko zaupam telesu ali ne, a ko smo videli, da je šlo, ni bilo rezultatov in takrat se začneš obremenjevati. Jezen si sam nase, ni bilo kot bi si želel. Vseeno pa sem imel nekaj tekem, na katerih bomo gradili naprej. Tu mislim predvsem na razdaljo, kar dokazuje, da pripravljenost ni bila slaba, a tega enostavno nisem znal dokazati.

Osnovni cilj letos je priti med prvih trideset v sprintu. V karieri pa sem bil večkrat že v polfinalu, kar predstavlja naslednji cilj. Želja pa je, priti v finale, kjer se lahko zgodi marsikaj. A pojdimo počasi, najprej je potrebno štartati svetovni pokal, kot je potrebno.

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK