Tijan Marovt v Aspnu odločno napadel

Tridnevni spored v Aspnu se je zaključil s slalomom za svetovni pokal. Edini Slovenec na startu Tijan Marovt je po dobrem začetku žal odstopil v prvi vožnji.

Tijan Marovt je bil edini Slovenec na slalomu v Aspnu. Foto: Agence Zoom

Smučarje je v nedeljo zjutraj v Aspnu pričaka velika porcija novega snega. Zapadlo ga je toliko, da so organizatorji za eno uro prestavili začetek prve vožnje. Kljub temu, da sneženje ni prenehalo, so nato dovolj dobro pripravili progo, da je z njo lahko opravilo 68 smučarjev. Med njimi je bil edini Slovenec Tijan Marovt, ki je bil odločen, da prvič v karieri prid v drugi tek slaloma za svetovni pokal. S pogumno vožnjo je bil na prvem vmesnem času povsem v igri za prvih 30, a je nato v nadaljevanju žal zapel količek in odstopil. Slovenska slalomska reprezentanca, tokrat brez Žana Kranjca, ki se je nemudoma podal proti domovini, da se čim bolje pripravi na tekmi v Kranjski Gori, je tako žal tudi po tekmi v ZDA brez točk v tej sezoni.

Izjemno uspešen konec tedna ima za seboj Švicar Loic Meillard, ki je prišel do zmage za svetovni pokal. Po napaki Noela Clementa, ki je bil najhitrejši po prvi vožnje, je Švicar za 89 stotink prehitel Linusa Strasserja in Nemčije, tretji je bil Henrkih Kristoffersen iz Norveške.

Izjava po tekmi (mp3):

Klemen Bergant: “Zelo težka tekma, veliko odstopov. Tijan se je pogumno lotil proge. Na dosti višjem nivoju kot prejšnji teden v Palisadah. Tijan ima sedaj drugačen program in ne bo več na tekmah svetovnega pokala, ampak gre na v Skandinavijo na tekme evropskega pokala.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K