Tri Slovenke do točk, najboljša Ana Bucik na 20. mestu

Ana Bucik je bila najboljša Slovenka na veleslalomu v Äreju. Uvrstila se je na 20. mesto. Mesto za njim je tekmovanje zaključila Tina Robnik, do točk pa je na 27. mestu prišla še Andreja Slokar.

Ana Bucik je vesela, da se znova počuti bolje. Foto: Gepa

V Äreju na Švedskem je bil na sporedu predzadnji veleslalom sezone za ženske. Nastopile so štiri Slovenke, kar trem pa se je uspelo prebiti v finalno vožnjo. Najbolje se je s progo na seevru Evrope spopadla Ana Bucik, ki je postavila 17. čas prve vožnje. Za vodilno Petro Vlhovo je zaostajala +2,65. Andreja Slokar je imela 21. čas prve vožnje, na drugo progo pa se je podala z zaostankom +3,07. V finale se je uspela prebiti tudi Tina Robnik, ki je imela 26. čas prvega teka (+3,96). Žal je odstopila Neja Dvornik.

V finalni vožnji je najprej dobro nastopila Robnikova, ki je napredovala za pet mest in je na koncu zasedla 21. mesto (+4,18). Žal pa je bila Robnikova edina Slovenka, ki ji je uspelo napredovati na drugi progi. Andreja Slokar je z napako zdrsnila na 27. mesto. Ana Bucik pa je končala tekmovanje mesto pred Robnikovo in je bila 20. (+4, 03). Še ena vrhunska vožnja je uspela Vlhovi, ki je za +1,24 prehitela vse tekmice. Druga je bila Marta Bassiono iz Italije, tretja pa Američanka Mikaela Shiffrin.

Izjava po tekmi:

Ana Bucik (mp3): “Danes to ni bila najboljša tekma zame, tako kot tudi že ne odstop prejšnji teden v Lenzerheideju. Sigurno sem si želela nekaj več potegniti iz teh tekem, a žal moje počutje ni bilo najboljše. Nekako sem imela zelo malo treninga, tudi energije nisem imela prav veliko. Dala sem vse od sebe in je bilo to žal dovolj samo za 20. mesto. Sedaj sem vesela, da se končno počutim bolje in upam, da bom lahko jutri in predvsem naslednji teden malo bolj resno napadla ter se veselila še nekoliko boljših rezultatov.”

Sergej Poljšak (mp3): “Kar se današnje tekme tiče, lahko rečem, da smo imeli en zelo zahteven veleslalom. Predvsem kar se pogojev tiče. Kar se pa tiče uvrstitve deklet, lahko rečem, da so bile to zelo povprečne uvrstitve. Enako velja za vožnje. Tina, Ana in Andreja se niso znašle na prvi progi. Andreji se je pripetila še dosti velika napaka na drugi progi, Ana in Tina pa tudi nista naredili koraka naprej in rezultati so bili temu primerni.”

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K