V Beitostoelnu četrte točke za Anjo Mandeljc

Norveški Beitostoelen je po sprintu v klasičnem koraku v krasnem sončnem, a mrzlem vremenu, ponudil še preizkušnjo na razdalji z eno slovensko predstavnico. Anja Mandeljc je znova osvojila točke svetovnega pokala.

Anja Mandeljc © GEPA

Današnjo preizkušnjo na razdalji so preventivno izpustili Eva Urevc, Anita Klemenčič in Miha Šimenc, v boj za nove točke pa se je podala mlada Anja Mandeljc. Na tekmi v klasičnem koraku s posamičnim startom letos še ni tekmovala na najvišji ravni, po Ruki pa je bila to druga tovrstna preizkušnja za svetovno elito. Zmagala je Finka Kerttu Niskanen, ki je najboljši vmesni čas imela na polovici proge, druga je bila na koncu Norvežanka Anne Kjerstil Kalvaa z 12,7 sekundami zaostanka, tretja pa je bila Švedinja Frida Karlsson s 16,5 sekundami zaostanka.

Anja Mandeljc je prikazala nov zelo vzpodbuden nastop in je s končnim zaostankom 2:44,3 zasedla 40. mesto, kar ji prinaša že četrte točke v novi sezoni svetovnega pokala.

Na jutrišnjih štafetnih preizkušnjah naši ne bodo nastopili, svetovni pokal pa se prihodnji konec tedna nadaljuje v švicarskem Davosu.

Izjava po tekmi

Ola Vigen Hattestad (MP3): “Miha je včeraj prikazal najboljši nastop letos. Bil je zelo dober. Res je, da se ni prebil v izločilne boje, a bil je zelo blizu v zelo močni konkurenci. Na štartu so bili močni Skandinavci, brez njih bi se na “normalni” tekmi uvrstil naprej. Zares dobra predstava. Eva je bila dobra, zelo blizu napredovanja. Manjka ji še malo hitrosti pri klasiki, sama pripravljenost pa je dobra. Trenutno je malo bolj samozavestna v prostem koraku, a pripravljenost, forma, je dobra in to je najbolj pomembno. Dobro bi bilo, če bi se uvrstila naprej včeraj, a bila je blizu, nastop pa je bil dober.”

“Anja je danes nastopila zelo dobro, vesel sem njenega napredka, ki ga kaže. Za njo je danes zelo dobra tekma, rezultat med 40 je dober. Eva in Anita sta se zjutraj ogrevali in testirali opremo, a zavoljo zelo nizkih temperatur sta se odločili, da ne štartata. Eva ima zelo pomembno tekmo v Davosu in mislim, da je prav, da ob takšnih razmerah ne tvega po nepotrebnem. Ostati mora zdrava za odlično predstavo v Davosu. Miha je imel po včerajšnji tekmi imel nekaj znakov prehlada, potem smo ga izolirali in se odločili, da ne štarta. Gremo dan za dnem, videli bomo, kdaj se bo vrnil na treninge. Zdaj se bo vrnil v Slovenijo in imel nekaj dni prosto.”

“Vedeli smo, da bo začetek v Skandinaviji zahteven, da bo težko priti do vrhunskih rezultatov. Mislim pa, da smo videli od vsakega tekmovalca dobro predstavo. Na nekaterih preizkušnjah smo morda pričakovali več, a vsakdo je vsaj na eni tekmi pokazal dober nivo pripravljenosti. To nas navdaja z upanjem za tekme v srednji Evropi, kjer verjamemo tudi na vzpon na rezultatski lestvici.”  

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK