V Cannmoru prva trideseterica za Anjo Mandeljc

Po vikendu tekmovalnega premora se svetovni pokal v teku na smučeh nadaljuje v Kanadi, v Cannmoru. Na današnji uvodni, 15 km preizkušnji s skupinskim štartom se je izkazala Anja Mandeljc z 28. mestom.

Anja Mandeljc, foto: NordicFocus

Tekmovalke je v sončnem Cannmoru pričakala velika množica ljudi, ki je bila na koncu zadovoljna z zmago Američanke Jessie Diggins, ki je za 2,6 sekundi ugnala Francozinjo Delphine Claudel, Norvežanka Heidi Weng je zasedla 3. mesto s 3,3 sekundami zaostanka. Anja Mandeljc je po prvem od štirih krogov tekla v tretji skupini z zaostankom 25 sekund na 37. mestu. Eva Urevc je odstopila v prvem krogu. V drugem krogu je Mandeljc močno popravila svojo uvrstitev, bila je na 28. mestu z zaostankom dobre minute za vodilnimi tekmovalkami. Tudi v tretjem krogu je naša tekmovalka držala tempo in z dobrima dvema minutama zaostanka še naprej tekla na 28. mestu, na katerem je prišla tudi v cilj z zaostankom 3:05 minut za Digginsovo. To je prvi rezultat naše tekmovalke med prvo trideseterico v tej sezoni.

Miha Šimenc je današnjo preizkušnjo izpustil, vse misli je usmeril k jutrišnjemu sprintu.

Izjava po tekmi

Anja Mandeljc (MP3): “Končno, bi lahko rekla. Res sem vesela, da mi je uspelo ujeti trideseterico. Nisem si mislila, da bo tako. Med tekmo je kar šlo, videla sem, da je tudi ostalim puncam težko, ne samo meni. Borila sem se do konca, do cilja. Veliko zahvalo pa danes moram izreči servisu! Brez takih smuč si danes ne bi mogla predstavljati takega rezultata. Hvala ekipi za tale rezultat danes!”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK