V Lahti petčlanska slovenska zasedba

Po tekmah v Severni Ameriki se svetovni pokal ta konec tedna nadaljuje na severu Evrope s tradicionalnimi preizkušnjami v finskem Lahtiju, ki bo gostil tri tekme. Ola Vigen Hattestad je na Finsko odpeljal petčlansko zasedbo.

Miha Šimenc, foto: NordicFocus

V petek bo v Lahtiju na sporedu ekipni sprint v klasiki, brez naše ženske zasedbe, sledila bo 20 km sobotna preizkušnja v klasičnem koraku s posamičnim štartom, nedelja pa bo prinesla še en sprint, tokrat posamični v prosti tehniki. Glavni trener naše reprezentance, Ola Vigen Hattestad, je na sever Evrope odpeljal petčlansko zasedbo in sicer Anjo Mandeljc, Miho Šimenca, Miho Ličefa, Anžeta Grosa in prvič Boštjana Korošca, ki se je izkazal na svetovnem prvenstvu mlajših članov v Planici. Eva Urevc bo tekme svetovnega pokala ta teden še izpustila, več o njenih nastopih do konca sezone, pa bo znano proti koncu naslednjega tedna.

Po tekmah v Lahtiju se bo karavana preselila na Norveško, kjer bodo prihodnji konec tedna na sporedu tekme na Holmenkollnu, nato sledi tradicionalni sprint sredi tedna v Drammnu, finale sezone pa gosti Falun sredi marca.

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK