V Planici prve mednarodne tekme v novi sezoni

Planica je minuli vikend gostila prve mednarodne tekme v novi sezoni. Pod Poncami so se zbrali tekači in tekačice na smučeh, ki so se za točke Mednarodne smučarske zveze pomerili na razdalji v klasičnem koraku in v sprintu v prosti tehniki.

Planica, finale sprinta, foto: SloSki

Sobotni dan je prinesel boje na razdalji v klasičnem koraku, članice in člani so tekli na 10 km, mladinci in mladinke pa na 7,5 km progi. V kategoriji članov je domač obračun za zmago pripadel Boštjanu Korošcu pred Izidorjem Karničarjem, tretji je bil Hrvat Marko Skender. Tekma članic, ki jo je dobila Neža Žerjav, zaradi le štirih tekmovalk na štartu, FIS točk ni prinesla.

Med mladinci so bila prva štiri mesta rezervirana za Slovence, zmagal je Bor Petrovič, 4 sekunde je zaostal Tine Šporn, 35,6 sekund Lovrenc Karničar, 38 sekund pa četrtouvrščeni Jaka Marinko. Med mladinkami je zmagala Hrvatica Tena Hadžić, 20,6 sekund je zaostala Avstrijka Chiara Pinter, 23,1 sekund pa Lucija Medja.

V nedeljo smo spremljali še boje v sprintu v prostem koraku. Tudi tokrat je bil v članski konkurenci najhitrejši Boštjan Korošec, drugi je bil Jošt Mulej, tretji Atila Peček, četrti pa Izidor Karničar. Med članicami je slavila Čehinja Pavlina Votočkova pred Avstrijko Anno-Mario Logonder ter domačinko Zalo Šepic. Med mladinci je zmagal Lovrenc Karničar pred Lovrom Markljem Dovžanom in Borom Petrovičem, med mladinkami pa še ena zmaga za Teno Hadžić pred Lucijo Medja in Tio Janežič, Zala Zupan je bila četrta.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK