V Ruki brez sprinterske uvrstitve med trideset najboljših

V Ruki se je s sprintom v klasičnem koraku začela nova sezona svetovnega pokala. Žal so vsi trije slovenski predstavniki z nastopi končali v dopoldanskih izločilnih bojih.

Eva Urevc © SloSki

Na težki 1,4 km progi v Ruki je Eva Urevc, kot edina Slovenka, začela zelo dobro in je na polovici kroga imela 12. čas z zaostankom 1,3 sekunde za najboljšo, Švedinjo Emmo Ribom. V drugi polovici proge je Gorjanka izgubila precej časa in s končnim zaostankom 9,15 sekund končala na 33. mestu, sekundo in pol za uvrstitvijo v izločilne boje. Najhitrejši čas kvalifikacij je postavila Norvežanka Ane Appelkvist Stenseth s časom 2:48,85.

V moški konkurenci smo imeli dva predstavnika. Miha Šimenc je za izoločilnimi boji na 43. mestu zaostal dve sekundi, njegov končni zaostanek je znašal 8,17 sekund za zmagovalecem kvalifikacij, Norvežanom Johannesom Hoesflotom Klaebom, ki je 1,4 km krog pretekel v času 2:25,72. Vili Črv je zasedel 55. mesto z zaostankom 11,23 sekund za Norvežanom oz. petih sekund za prvo trideseterico uvrščenih.

Jutri in v nedeljo v Ruki sledita še preizkušnji na razdalji, na jutrišnji tekmi na 10 km v klasičnem koraku bodo nastopili vsi trije Slovenci.

Izjava po kvalifikacijah

Ola Vigen Hattestad (MP3): “Današnji dosežki so malo pod našimi pričakovanji in željami. Še vedno pa smo videli nekatere dobre stvari, ki jih bomo izkoristili v prihodnosti. Vidimo, da je zares težko, še posebno v moški kategoriji, kjer je prva trideseterica v šestih sekundah. Mi bomo delali na pozitivnih stvareh. Prve tekme so za nami, vem da so tekmovalci dobro pripravljeni. Sam vidim veliko stvari, ki so dobre, moramo le delati naprej in potem bodo prišli tudi rezultati.” 

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK