Vrhunski slalom Neje Dvornik, nove točke tudi za Andrejo Slokar

Neja Dvornik je izjemno uspešen vikend v Soldeuu sklenila z odličnim 12. mestom v slalomu. Andreja Slokar je po večji napaki na drugi progi prišla do 24. mesta, Ana Bucik je žal odstopila.

Neja Dvornik zelo zadovoljna zapušča Andoro. Foto: Agence Zoom

Slovenska trojica na startu slaloma v Andori Andreja Slokar, Ana Bucik in Neja Dvornik je v prvi vožnji slaloma znova dokazala, da spada v sam slalomski vrh. V pravi zimi so Slovenke smučale zelo zanesljivo in si priborile izjemno izhodišče za napad v drugi vožnji. S številko 28 je bila izjemno hitra Neja Dvornik, ki je postavila 12. čas prve proge z zaostankom + 1,43.  Le mesto za njo je bila Ana Bucik, ki je zaostala 14 stotnik več. Nekaj malega več zaostanka si je nabrala Andreja Slokar na 18. mestu, a je imela z +1,85 še vedno odlično izhodišče za napad v finalu. Najboljše izhodišče ob odsotnosti najboljših slalomistk sezone Petre Vlhove in Mikaele Shiffrin si je priborila Švedinja Anna Swenn Larsson.

V finalu se napad Slovenk ni povsem izšel. Zaradi majhnih razlik se je s popolno vožnjo dalo napredovati za veliko mest, zato so punce tvegale vse. Odlično je bila na poti Andreja Slokar, ki pa je le nekaj vrat pred ciljem naredila večjo napako in žal izgubila veliko časa. To je pomenilo, da je na koncu zasedla 24. mesto. V zgornjem ravninskem delu je bila hitra tudi Ana Bucik, ki pa je ob prihodu na strmino zajahala količek in žal zabeležila odstop. V Andori pa se je ta konec tedna odlično počutila Neja Dvornik, ki ji ob prihodu v cilj sicer ni uspelo prevzeti vodstva, a je na koncu vseeno zadržala izvrstno 12. mesto.

Mesta na odru za zmagovalke so zadržale iste smučarke, ki so bile tam že po prvem teku, le Zrinka Ljutić je napredovala iz tretjega na drugo mesto. Zmagala je tako Švedinja Larsson, tretja pa je bila Američanka Paula Moltzan.

Zvočne izjave (mp3):

Neja Dvornik: “Zagotovo nimam razloga, da bi bila nezadovoljna po tem vikendu, sploh po današnjem slalomu. Že v prvem teku sem si rekla, da moram iti na polno. V obeh tekih sem želela pokazati čim več in sem zelo zadovoljna.”

Andreja Slokar:  “Jezna in razočarana sem zaradi napake. To sem mi dogaja že celo sezono, ki je ena sama borba od prve tekme naprej. Pričakovala sem, da bo prihod na tekme nazaj boljši oziroma lažji. Smučam se solidno, manjka mi le malo samozavesti. Upam, da jo dobim čim prej, saj moram priznati, da je že malce mučno vse od Söldna.”

Mitja Kunc:  “Lepa tekma in dobro smučanje. Punce vidijo, da z napadalnimi vožnjami in brez napak, da so sposobne uvrstitev med 10. in 15. mestom. Za kaj več bo potrebno še malce drugačen pristop. Iz moje strani je ocena dobra. Sicer je škoda Anine napake. Zgodilo se ji je to, kar se ji dogaja, ko začne dobro smučati, nato pride do klasične slalomske napake. Upam, da jo to ne bo preveč potrlo. Andreja je naredila veliko napako in rezultat je posledica te ogromne izgube časa. Neja pa odlično in vse čestitke. Za seboj ima zelo uspešen vikend in se je odlično sestavila po tem, kar se ji zgodilo na Kronplatzu.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K