Začenja se prvi uradni dan tekmovanj na FIS svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju Planica 2023

Na prvem uradnem dnevu na FIS svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju FIS bodo ob 12:00 na sporedu kvalifikacije v teku na smučeh na 5 km za ženske, ob 13:30 pa bodo na vrsti še moški.

Ciljna arena tekaškega stadiona © BoBo

Popoldan ob 16.30 pa se bodo na srednji skakalnici v kvalifikacijah pomerila dekleta. Danes se odloča kdo se bo v nadaljevanju tekmovanja lahko potegoval za odličja. Prvi svetovni prvak na tem svetovnem prvenstvu bo okronan jutri, ko se bodo sprinterskih preizkušnjah v klasični tehniki teka na smučeh pomerila tako dekleta kot tudi fantje.

66 držav na otvoritvenem spektaklu

Na otvoritvenem spektaklu v Kranjski Gori so navijači ob ritmih priznanih slovenskih glasbenih skupin toplo pozdravili 2000 članov nacionalnih ekip, ki se udeležujejo FIS svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju. Prireditev se je začela s trilogijo pesmi O, Triglav, moj dom skupine Laibach, Severe Gjurin in Tomija Megliča – Siddharta. Sledil je mimohod zastavonoš 66 držav udeleženk. Glasbeno – plesni spektakel je na umetniški način povezal in prikazal belino, nežnost, moč, ljudskost slovenskega naroda. Prireditev se je zaključil s himno Planice, Planica, Planica v izvedbi Ansambla Saše Avsenika.

Morda niste vedeli…

  • Norveška je najuspešnejša država vseh časov na svetovnih prvenstvih v nordijskem smučanju, saj je osvojila 398 medalj, od tega 159 zlatih. 
  • Na FIS svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju Planica 2023 bodo tekmovali športniki iz 66 različnih držav. Med nevsakdanje države udeleženke zagotovo sodijo Haiti, Čile, Argentina, Savdska Arabija in Gruzija.

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK