Začenja se težko pričakovana tradicionalna akcija Šolar na smuči

Nedavnega snega smo se zelo razveselili, saj smo tudi letos pripravili vse potrebno za izjemno priljubljeno akcijo Šolar na smuči, na katero se je v tej sezoni prijavilo kar 62 osnovnih šol z različnih koncev Slovenije. Pogrešali smo zgolj še bele snežinke in zdaj, ko smo jih končno dočakali, je vse nared za vsakoletno akcijo, ki jo organizatorji pripravljamo v želji po spodbujanju zdravega življenjskega sloga otrok, njihovega varnega športnega udejstvovanja na belih strminah in smučinah ter sproščeni zabavi. To so ključni motivi, ki ženejo Smučarsko zvezo Slovenije, Policijo in Zavod za šport RS Planica, da bomo že osmič izpeljali vse potrebno, da se bodo otroci na petih prizoriščih lahko brezplačno naučili varnega teka na smučeh, na šestih pa alpskega smučanja.


Akcijo bomo otvorili z učenjem teka na smučeh, ki ga bomo omogočili kar 1.071 prijavljenim tretješolcem. Lansko leto so se otroci pri tem izjemno zabavali, tudi zato, ker jih je pri teku spodbujala nekdanja vrhunska športnica in ambasadorka projekta Šolar na smuči Petra Majdič. Tudi letos bo z nami, zato vas vabimo vas, da si ogledate, kako se bodo mladi tekači spopadali s smučinami, in sicer na naslednjih športnih prizoriščih:

  • Ponedeljek, 23. januar: Pokljuka
  • sreda 25. januar: Bonovec Medvode
  • petek, 27. januar: Rogla
  • sobota, 28. januar: Planica

V tednu med 27. 2. in 3. 3. 2023 bomo nadaljevali s panogama alpsko smučanje in deskanje na snegu, ki bosta letos potekali na šestih prizoriščih (poleg navedenih smučišč spodaj tudi 1 dan na smučišču Kope) in v katero bo vključenih 2.136  četrtošolcev. V tem delu bo male smučarje motiviral in spodbujal nekdanji vrhunski smučar Jure Košir, ki je ambasador akcije Šolar na smuči od samega njenega začetka. V okviru dogajanja bomo tudi tu na vsakem od prizorišč organizirali medijski dan, in sicer:

  • ponedeljek, 27. februar: Stari vrh
  • torek, 28. februar: Gače
  • sreda, 1. marec:  Rogla
  • četrtek, 2. marec: Cerkno 
  • petek,  3. marec: Mariborsko Pohorje – uradni zaključek

Kot smo že omenili, je namen akcije Šolar na smuči seznanitev otrok z obema športoma, s poudarkom na varnem in kulturnem ravnanju na snežnih progah. Šport je pa je tudi vir zdravja in veselja, zato želimo kar največ otrok opolnomočiti za kvalitetno preživljanje prostega časa, tudi na tekaških progah in snežnih strminah.

Spoštovani predstavniki medijev!

Podprite naša prizadevanja tudi vi! Veseli vas bomo na vseh izpostavljenih lokacijah. Otroci bodo na prizoriščih od 9. do 13. ure. Za izjave bomo organizatorji in udeleženci na medijskih dogodkih dosegljivi ob 11. uri. Vaše prijave zbiramo na elektronskem naslovu luka.vrancic@sloski.si.

Deli novico