Začetek sezone številka dve za Žana Kranjca in Ilko Štuhec

Sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju se nadaljuje s tremi tekmami v hitrih disciplinah za ženske v St. Moritzu in dvema v tehničnih za moške v Val d’Iseru. Glavna slovenska aduta bosta Žan Kranjec in Ilka Štuhec, v ognju pa bosta še Tijan Marovt in Štefan Hadalin.

Žan Kranjec ima v nogah eno tekmovalno vožnjo iz Söldna. Foto: Agence Zoom

Najbolj uspešna slovenska smučarja pretekle sezone čakata na svojo prvo priložnost v sezoni, ko sta se oba soočila z odpovedjo prvih tekem v sezoni. Žan Kranjec je sicer odpeljal prvo vožnjo veleslaloma v Söldnu, a je bil ta nato zaradi slabega vremena odpovedan. Kranjec bo svoj drugi začetek dočakal na zahtevnem terenu v Franciji, v Val d’Iseru. Veleslalom ga čaka v soboto, ob njem pa bo na startu tudi Štefan Hdalin. Hadalin bo tekmoval tudi v nedeljo, ko bo na sporedu še slalom. Tam se mu bo pridružil Tijan Marovt. Oba slovenska slalomista bosta poskušala popraviti svoj nastop iz edinega slaloma v tej sezoni, ki je bil na sporedu v Gorglu.

Svojo prvo tekmo pričakuje tudi Ilka Štuhec. Najboljša slovenska smukačica je že v St. Moritzu, kjer se bo program začel danes z uradnim treningom smuka. Enega je Štuhčeva že vozila v letošnji sezoni, ki je bil na sporedu v Zermatt-Cervinii, nato pa je tam celoten spored tekmovanj zaradi slabega vremena odpadel. Štuhčevo v mondenem švicarskem kraju tokrat čakata dva superveleslaloma (petek, nedelja), v soboto pa še tekma v kraljevi disciplini.

Ilka Štuhec, Foto: Agence Zoom

Spored tekmovanj:

Val d’Iser >>

St. Moritz >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K