Zahteven superveleslalom v Lenzerheideju pretežak za Marušo Ferk Saioni

Maruša Ferk Saioni je bila edina slovenska smučarka na superveleslalomu v Lenzerheideju. Na izjemno zahtevnem superveleslalomu je prišla do 31. mesta in za las zgrešila točke svetovnega pokala.

Maruša Ferk Saioni je zaključila s tekmami svetovnega pokala v tej sezono. Foto: Gepa

Odlično pripravljena in čudovito vreme v Lenzerheideju sta omogočila enakovredne razmere za vse tekmovalke. A vse ni bilo tako lepo, kot se sliši na prvi pogled. Teren v Švici je izjemno zahteven, delo smučarkam pa je otežila še izjemno zahtevna postavitev in številne grbine. To je povzročalo težave številnim tekmovalkam, prišlo je do veliko odstopov in tudi razlike med tekmovalkami so bile zelo velike.

Na zahtevni progi se ni znašla tudi edina Slovenka Maruša Ferk Saioni, ki se je celo vožnjo trudila ostati na progi, a napadati ni uspela. Zaostanek se je povečeval iz sektorja v sektor, na koncu pa je zaostala več kot pet sekund. Kljub velikemu zaostanku pa je le za las zgrešila nove točke, saj je končala na 31. mestu. S tem rezultatom je Ferk Saionijeva tudi zaključila s tekmami svetovnega pokala v tej sezoni, saj se ji ne v smuku in ne v superveleslalomu ni uspelo prebiti na finalne tekme svetovnega pokala. Tam bo na smuku nastopila Ilka Štuhec.

Na izjemno težki progi je največ poguma pokazala Francozinja Romane Miradoli, ki je edina tvegala res ogromno in uspela priti do cilja. Izjemno napadalna vožnja se je Francozinji izplačala, saj je prvič stopila na oder za zmagovalke in to kar na najvišjo stopničko. Najbolj se ji je približala Američanka Mikaela Shiffrin, ki je unovčila vse svoje tehnično znanje. Z drugim mestom je Američanka tudi uspešno zacelila rane, ki jih utrpela na olimpijskih igrah v Pekingu. Uspeh je zanjo vreden še toliko več, ker je Petra Vlhova zasedla zgolj 18. mesto in Američanka ima sedaj prednost 67 točk v skupnem seštevku svetovnega pokala.  Tretja je bila danes na domačem terenu olimpijska prvakinja iz Pekinga Lara Gut-Behrami, ki je za zmagovalko zaostala že 88 stotink.

Smučarke jutri v Švici čaka veleslalom, kjer bo nastopilo tudi pet Slovenk.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K