Žan Kranjec kljub napakam do izvrstnega šestega mesta

V Curchevelu na svetovnem prvenstvu je bil danes najpomembnejši dan za slovenskega šampiona Žana Kranjca. V svoji disciplini – veleslalomu – je bil vse do zadnjega v igri za medaljo, na koncu pa osvojil odlično šesto mesto.

Žan Kranjec je bil vse do zadnjega v igri ma medalje. Foto: Gepa

Izjemno dolga in ledena proga je danes pričakala najboljše veleslalomiste v Curchevelu. Slovenski šampion Žan Kranjec je v prvi vožnji dokazal, da s tem nima težav, da je odlično telesno pripravljen. Postavil je tretji čas prve vožnje in zaostal le za Marcom Shchwarzem in prvim veleslalomistom sveta Marcom Odermattom. Kranjec je za Avstrijcem, ki je vodil zaostajal 76 stotink. 

Proga je bila tudi v drugo zelo zahtevna in prisotnih je bilo še več napak. Žal se je v številne pasti ujel tudi Kranjec, ki je poskušal napasti zmago, a je storil nekaj napak, ki so ga stale veliko časa. Vseeno se je boril, s posameznimi zavoji je dokazal, da je eden izmed najhitrejših veleslalomistov na svetu, a skupni seštevek časa je na koncu pokazal šesto mesto, kar je izvrsten rezultat. V finalni vožnji je svoje mojstrstvo znova pokazal Odermatt, ki je prišel do svojega drugega zlata na prvenstvu. Za dvojno švicarsko slavje je poskrbel Loic Meillard, ki je za rojakom zaostal 32 stotink. Do kolajne se je prebil iz četrtega mesta po prvi vožnji. Schwarz je na koncu zasedel tretje mesto z zaostankom 40 stotink. Kranjec je za zmagovalcem zaostal +1,34.

Izjavi po tekmi (mp3):

Žan Kranjec: “V poziciji kot sem bil in glede na letošnjo sezono, je bil danes zagotovo cilj medalja. Glede tega ne morem biti zadovoljen. Prva vožnja je bila do treh četrtin dobra, zadnji del pa sem izgubil malce preveč. Druga vožnja ni bila dobra, čeprav sem se je poskušal lotiti maksimalno. Že takoj nisem ujel pravega ritma in potem še manjša napaka. Ni bilo lahko smučati. Jaz sem poskušal napadati, a nisem bil v ritmu, da bi lahko iztržil kaj več.”

Klemen Bergant: “Žan je bil v igri za dober rezultat, a se mu drug tek ni posrečil. naredil je, predvsem za njega, veliko število napak. Navadno jih ne dela. Prvih šest tekmovalcev je bilo že v prvem teku zelo skupaj in na koncu še vedno odlično šesto mesto. Jaz mu čestitam. Je pa tako, da je v tej konkurenci treba narediti res dve dobri vožnji. Žan je imel prvo dobro, ki ni bila super dobra, druga se mu ni posrečila in moramo biti zadovoljni tudi s šestim mestom.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K