Žan Kranjec peti najboljši veleslalomist sezone

Žan Kranjec se je na finalu v Saalbachu po svojih najboljših močeh boril s snežno podlago, ki mu ne ustreza. Na žalost se mu ni izšlo in je sezono zaključil s 16. mestom, vseeno pa je slovenski as peti najboljši veleslalomist sezone.

Žan Kranjec ima za seboj še eno odlično sezono v kateri je bil tudi trikrat tretji. Foto: Agence Zoom

Pred finalno tekmo v Saalbachu je bil mali kristalni globus oddan Marcu Odermattu, ki je zmagal prav na vseh tekmah sezone. Slovenski as Žan Kranjec  je bil pred zadnjo tekmo peti, a je imel še vse možnosti, da postane drugi najboljši veleslalomist sezone. Na Saalbach ima Vodičan zelo lepe spomine, saj je tukaj že zmagal in napadalno se je lotil tudi prve vožnje. Na žalost pa soljena snežna podlaga, ki se je predirala od številke ena naprej Kranjcu ni ustrezala. Od začetka ni bilo prave hitrosti in je imel 10. čas prve vožnje z velikim zaostankom za Marcom Odermattom.

Kranjec ni vrgel puške v koruzo in je tudi v drugo smučal na vso moč, a žal ni šlo hitreje. Sezono je sklenil s 16. mestom in tako brez novih točk svetovnega pokala. V skupnem seštevku je ostal na petem mestu. Brez 100-odstotne sezone je ostal tudi Marco Odermatt, ki je odstopil na drugi vožnji, vseeno pa so zmago slavili Švicarji. To si  je priboril Loic Meillard, ki je prehitel Joana Verduja iz Andore, tretji je bil še en Švicar, Thomas Tumler.

Zvočni izjavi (mp3):

Žan Kranjec: “Danes ni šlo. V drugo sem resnično poskusil napasti, dati vse od sebe. Enostavno nisem razvil hitrosti. Danes nisem zadovoljen in moram tudi za naprej bolj naštudirati take razmere, da bom bolj konkurenčen. Zavedam se, da v takih razmerah nimam hitrosti za nekaj več, vseeno pa sem mislil, da bom kakšno desetinko boljši. Po eni strani mi je žal za ‘izgubljeno priložnost’ po drugi pa tudi ne, saj sem dal vse od sebe. Bolj gledam za stvari naprej. Skozi sezono sem imel nekaj dobrih rezultatov, v drugi polovici nekaj slabših. Ne morem reči, da je bila sezona res super, a razočaran tudi ne morem biti.”

Klemen Bergant: “Na tekmo smo prišli z drugačnimi cilji in nameni. Nočemo se opravičevati, ampak je dejstvo, da ta veleslalom danes od terena, podlage in postavitve njemu ne paše. Njegov izbor opreme je tak, da nima veliko manevrskega prostora. Je poskušal, a enostavno ni uspel razviti hitrosti, tako da je bilo 15 fantov hitrejših. Treba se je zavedati, da je bil Žan na sedmih veleslalomih od desetih med deset. Bil je trikrat na stopničkah, peti, sedmi in deseti, tako da za večino tekem on ima odgovore. Za današnje pogoje ga pa nima in je vprašanje, kaj bi se zgodilo, če bi svojo opremo prilagajal današnjim, kaj bi potem bilo na tekmah januarja in decembra.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K