Žan Kranjec Pokal Vitranc pričakuje vrhunsko pripravljen, Štefan Hadalin v soboto s poslovilno vožnjo

Za slovenske alpske smučarje je pred vrati tekma leta. V soboto in nedeljo se bodo najboljši smučarji na svetu v Kranjski Gori merili v Kranjski Gori na Pokalu Vitranc. Žan Kranjec in druščina imajo visoka pričakovanja. Svoje misli pred domačo tekmo s strnili v prostorih Smučarske zveze Slovenije.

Novinarska konferenca pred Pokalom Vitranc. Foto: Sloski

Miha Verdnik, vodja panoge za alpsko smučanje:Za začetek bi rad čestital Žanu Kranjcu in Tijanu Marovtu za dobro sezono. Tijan dela lepe korake v razvoju in zato gre sedaj na tekme evropskega pokala, da si pribori dobro izhodišče za naslednjo soboto. V soboto bodo na startu Žan Kranjec, Anže Gartner, Rok Ažnoh in Klemen Kosi, v nedeljo bodo tekmovali Miha Oserbarn, Klemen Kosi in Žan Kranjec, a zanj bo odločitev padla po sobotni tekmi, če bo imel dovolj točk. Pokal Vitranc je za nas zelo pomemben za razvoj panoge, za vse klube se v soboto in nedeljo čas ustavi. Vsi priskočijo na pomoč Kranjskogorčanom. Zelo pomembno je tudi, ker na teren pride večina otrok, ki si tako ogleda, kje bodo mogoče sami nekoč tekmovali. Te tekme so zelo pomembne tudi iz finančnega vidika, za samo panogo, kot celotno slovensko smučanje in smučarski klub Kranjska Gora. Sezona se počasi bliža koncu, a mi delujemo še na maksimalnih obratih. Naslednji teden imamo sestanek o dokončni organiziranosti mladinskega smučanja. Sem zelo vesel, da se nam veliko stvari dogaja v mlajših selekcijah. Trenutno imamo 290 smučarjev in smučark, ki redno tekmujejo na domačih tekmah v kategoriji U12, U14 in U16. V mladih kategorijah smo konkurenčni, saj imamo zlato medaljo iz Alpe Cimbre, številne kolajne iz Pokala Loka. Za Pokal Vitranc si samo želim, da bodo fantje pokazali svoje najboljše smučanje, da se bodo borili in se bodo borili za visoka mesta.”

Žan Kranjec: “Dobro sem pripravljen. V Ameriki nisem imel ravno perfektnih tekem, a sem predvsem v Aspnu v prvih vožnjah pokazal, da sem povsem zraven in v igri za visoka mesta. Pričakujem da bo v Kranjski Gori dobra tekma. Domov sem prišel v nedeljo zvečer, tako da še čutim malce Jet lega. Sigurno se kondicijska priprava pozna na koncu sezone, si malce utrujen od vseh potovanj, a po drugi strani imaš v nogah tudi več smučarske kondicije. Ves čas je treba skrbeti za pripravo, treba je izkoristiti vsak čas za počitek in tudi dober kondicijski trening. Domača tekma zame ni dodaten pritisk. Sem že izkušenj tekmovalec in se veselim domače tekme. V Kranjski Gori smo dobro trenirali in domača tekma je le še dodatna motivacija za vrhunski rezultat.”

Tijan Marovt: V letošnji sezoni sem imel cilje narediti korak naprej tudi v svetovnem pokalu, a mi to žal ni uspelo. Gledam pozitivno naprej in verjamem, da je to prava odločitev, da potujem na evropske pokale in si izborim čim boljšo številko za naprej. Do konca sezone si želim le smučati na nivoju, ki ga znam. Rezultatsko ne želim pričakovati preveč, a se zavedam, da sem v evropskem pokalu lahko med najboljšimi.”

Štefan Hadalin: Moja poslovilna vožnja se bo zgodila v soboto med spremljevalnim programom pred drugim tekom, nekako 15 minut pred začetkom druge vožnje. Želim si suhega vremena, da se bom lahko poslovil v kostumu, ki sem si ga izbral. Če ne bo suho vreme, se  bom najbrž tudi poslovil v kostumu, ki pa si ga nisem izbral v prvem planu, a sem pripravljen sprejeti ta kompromis. Želim si, da bi prišlo čim več navijačev in domačih, da se še zadnjič poslovim na tekmah od vseh.”

 

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K