Žan Kranjec pred Pokalom Vitranc v odlični formi

Žan Kranjec je tudi na drugem veleslalomu v Aspnu prikazal dve odlični vožnji in s sedmim mestom prišel do svoje druge najboljše uvrstitve v ZDA v karieri.

Žan Kranjec bo na domačih tleh med glavnimi favoriti za stopničke. Foto: Agence Zoom

Slovenski veleslalomski mojster Žan Kranjec je bil odličen v prvem teku. S številko štiri je ob prihodu v cilj postavil najboljši čas, do konca prve vožnje pa so ga prehiteli le trije smučarji. Tako kot v petek je bil tako po polovici tekme na četrtem mestu, z minimalnim zaostankom 39 stotink za vodilnim Norvežanom Alexandrom Steen Olsnom.

Na zahtevni drugi postavitvi je imel Kranjec nekaj malega težav. V izjemno zgoščeni konkurenci z majhnimi razlikami pa je z izjemno borbenostjo izgubil zelo malo in poskrbel za odlično sedmo mestmo. Kranjec je tako v Aspnu potrdil, da je v odlični formi in z nasmehom na obrazu pričakuje domačo tekmo za Pokal Vitranc, ki sledi naslednji konec tedna.

Še dvanajsto zaporedno zmago v veleslalomu je slavil Marco Odermatt, ki je v finalu napadel iz tretjega mesta. Smučal je na vso moč, naredil večjo napako v zgornjem delu proge, a nato je Švicar znova prestavil v prestavo višje in na koncu slavil s 34 stotinkami naskoka pred rojakom Loicom Meillardom. Tretji je bil Timon Haugan iz Norveške.

Izjava po tekmi (mp3):

Klemen Bergant: “Žan je probaval in se boril. Na obeh tekmah je imel v drugem teku določene težave. Je res, da tukaj v Ameriki ni velikokrat dobro tekmoval. To sta njegovi tretja in druga najboljša uvrstitve. Top 10 in top 7, moram ga pohvaliti za pristop in borbenost in tudi za na nekaterih odsekih zelo dobre vožnje. Na slalomu tekmuje le Tijan Marovt, saj Žan potuje takoj domov in se bo pripravil za Kranjsko Goro.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K