Žan Kranjec prvi veleslalom v Kranjski Gori končal na 10. mestu

Olimpijski podprvak iz Pekinga Žan Kranjec je v Kranjski Gori prišel do zelo dobrega 10. mesta. Po prvi vožnji mu je kazalo še veliko bolje, saj je bil tretji.

Žan Kranjec bo imel jutri novo priložnost za napad na najvišja mesta. Foto: Gepa

Žan Kranjec je bil v Kranjski Gori deležen sprejema, kot si ga olimpijski podprvak zasluži. Ciljna tribuna je bila zopet polna navijačev, vzdušje je bilo odlično. Kranjec je zbrano množico navdušil z izjemno prvo vožnjo. S časom 1:09,73 je imel tretji rezultat prvega teka. Le 19 stotink je zaostajal za Francozom Alexisom Pinturaultom. Vmes se je vrinil še Lucas Braathen in Norveške.

Postavitev v drugi vožnji je bila specifična in nekaj smučarjev se je uštelo v svoji taktiki. Žal tudi izjemni Slovenec, ki ni storil nobene večje napake, a prave hitrosti ni uspel razviti. Slovenski smučarski junak iz Pekinga je žal zdrsnil na končno 10. mesto in tako ni uspel poskrbeti za prve slovenske stopničke na Pokalu Vitranc po letu 2001. Kranjec bo imel novo priložnost že jutri, ko bo na sporedu še eb veleslalom.

Do druge veleslalomske zmage v sezoni je z izjemno drugo vožnjo prišel Henrik Kristoffersen, ki je napredoval za štiri mesta in tako zadal šele drugi veleslalomski poraz v sezoni Marcu Odermattu iz Švice. Švicar je bil tudi v Kranjski Gori izjemen, za Norvežanom pa je zaostal 33 stotink. Drugo mesto si je Odermatt razdelil z Braathenom, ki je prav tako zaostal 33 stotink.

Izjavi po tekmi:
Žan Kranjec (mp3): “Na drugo progo sem poskušal iti odločno, ker sem imel dobro izhodišče po prvem teku. Zaostanek v cilju me je malo presenetil. Moram si dobro pogledati, zakaj sem toliko zaostal. Verjetno so to malenkosti, tudi Pinturault je veliko zaostal. Jutri je nov dan in upam, da prikažem dve dobri vožnji.

Klemen Bergant (mp3): “Škoda priložnosti, ki je bila zelo lepa. Žan druge proge ni dobro ocenil, koliko si lahko privošči. V prvem teku je bil tudi malce lažje sneg, v drugo pa je preveč zavijal, kar se je hitro poznalo na času. Jutri je še en dan in sem prepričan, da bo Žan poskusil narediti dve taki vožnji, kot jo je danes v prvem teku.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K