Žan Kranjec s četrtim mestom do svoje najboljše uvrstitve v Kranjski Gori

Nedelja je v Kranjski Gori prinesla še en veleslalom za svetovni pokal. Vnovič se je izkazal slovenski šampion Žan Kranjec, ki je bil še boljši kot včeraj in je bil izvrsten četrti.

Žan Kranjec je navijače navdušil z novo izjemno predstavo. Foto: Gepa

Slovenski veleslalomski šampion je tokrat na žrebanju številk izvlekel številko sedem. Organizatorji so se še enkrat več potrudili in odlično pripravili progo. Kranjec pa je v prvi vožnji zasedel peto mesto z zaostankom 94 stotink. Pred njim so bili sami mojstri alpskega smučanja, ki so bili pred njim že v soboto. Žal se današnji napad ni tako uspešno kot včeraj izšel Štefanu Hadalinu, ki je odstopil. Brez uvrstitve je v prvem teku ostal tudi tretji Slovenec Anže Gartner.

Kranjec je nato v drugo še enkrat več dal vse od sebe. Na veliko veselje domačega občinstva pa se je ob prihodu v cilj ob njegovem imenu izpisala številka ena. Ko je za njim za stotinko zaostal Lucas Braathen je malce zadišalo po prvih stopničkah Žana Kranjca na domačih tleh. Nato pa so bili žal Alexis Pinturault, Henrik Kristoffersen in Marco Odermatt za Slovenca prehitri in Kranjec se je moral sprijazniti s četrtim mestom, kar je njegova nova najboljša uvrstitev na domačih tleh. Znova je bil najboljši Odermatt, ki je Kristoffersena prehitel za 32 stotink, Francoz na tretjem mestu pa je zaostal sedem desetink sekunde. Kranjec je za zmagovalcem zaostal +1,62.

Izjavi po tekmi (mp3):

Žan Kranjec: “Z drugo vožnjo sem bil zelo zadovoljen. Dal sem svoj maksimum, proga je bila zelo dirkaška. Vseeno pa so bili trije danes boljši in si nimam kaj očitati, da sem kje pustil stopničke. Mi je kar nekaj zmanjkalo in so bili trije boljši.”

Klemen Bergant: “Seveda smo zadovoljni s četrtim mestom. Prvi trije so bili danes boljši, bili so dosti boljši od vseh ostalih. Od preostanka pa je bil Žan najboljši in smo zadovoljni. Prvi tek se ni znašel najbolje, drugi je bil dosti boljši. Včeraj peti in danes četrti, tako da ostaja v borbi za top3 na koncu sezone.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K