Žan Kranjec v Schladmingu z novo vrhunsko uvrstitvijo

Po klasičnem nočnem slalomu, so se smučarji v Schladmingu pomerili še na nočnem veleslalomu. Znova je bil odličen Žan Kranjec, ki je bil šesti.

Žan Kranjec je vseh šest veleslalomov sezone končal v najboljši šesterici. Foto: Gepa

Slovenski veleslalomski šampion Žan Kranjec ni razočaral niti v Schladmingu in tudi šesti veleslalom sezone končal znotraj najboljše šesterice. Kranjec je danes na ledeni progi Planai napadal s številko pet. Čeprav Kranjcu ledene proge zelo ležijo, danes na strmini ni našel čisto pravega občutka. Naredile so se kar velike razlike med tekmovalci in Kranjec je z zaostankom +1,65 držal visoko peto mesto po prvem teku z odlično popotnico za napad v drugi vožnji. Štefan Hadalin je bil izjemno hiter v zgornjem delu prve proge, kjer je imel v drugem sektorju celo boljši rezultat od vodilnega Loica Meillarda iz Švice, se je v spodnjem delu ujel v pasti in izgubil preveč časa za preboj v finale. Hadalin je zasedel končno 56. mesto.

V finalu so tekmovalci na težki snežni površini ponovno zelo težko našli pravi občutek za napad. Čeprav Kranjec na videz ni smučal slabo in je bil zelo napadalen, ni uspel razviti prave hitrosti, da bi mu uspel naskok na zmagovalni oder. Z veliko mero borbenosti je v cilj pripeljal na tretjem mestu, na koncu pa je to zadostovalo za ponovno vrhunsko šesto mesto. Kranjec je tako vseh šest letošnjih veleslalomov končal znotraj najboljše šesterice. Ob odsotnosti najboljšega veleslalomista zadnjih dveh let Marca Odermatta, je zmaga vseeno odšla v Švico. In to dvojna. Saj sta zanjo poskrbela Meillard, ki je zmagal sploh prvič v karieri, z drugim mestom pa je navdušil Gino Caviezel, ki je zaostal 59 stotink. Na veliko veselje številnih navijačev v ciljni areni je bil tretji Marco Schwarz, ki se je do najnižje stopničke prebil z odlično drugo vožnjo in je napredoval iz 14. mesta pa prvem teku.

Izjavi po tekmi (mp3):

Žan Kranjec: “Na koncu šesto mesto, to je soliden rezultat, a ciljam na višja mesta. Lahko potegnem dosti pozitivnega iz današnje tekme. Več si očitam iz prve vožnje, kjer sem si nabral precej velik zaostanek. V drugo sem napadel, koliko se je dalo, a so se pojavljale manjše napake. Na koncu solidno šesto mesto in do svetovnega prvenstva je še dovolj časa, da še dvignem svojo formo.”

Klemen Bergant: “Šesto mesto Žana je super rezultat, a dejstvo je, da ni smučal zelo dobro. Naredil je dve solidni vožnji, nekaj napak. Razen za nekaj zavojev na zadnji strmini, je šlo za zelo položen veleslalom in vsaka napaka na tej snežni strukturi je stala še več časa kot ponavadi. Malih  napak je bilo preveč, ampak s šestim mestom smo zadovoljni.  Žan ima kontinuiteto, se smuča zelo dobro, le danes je bila izvedba malce slabša. Štefan ima kvaliteto in to upam, da bo tudi on sprejel, da ni pozabil smučat. Je pa pred nami in njemu  naloga, da takšno smučanje, kot ga je prikazal danes v zgornjem delu, dvakrat pripelje do cilja.”

 

 

Uradni rezultati >> 

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K