Žan Kranjec v zahtevnih snežnih razmerah do izvrstnega petega mesta

Žan Kranjec je na šestem veleslalomu sezone v Banskem znova dokazal, da je eden izmed najboljših v tej disciplini. V razmerah, ki mu ne ustrezajo, je bil izvrsten peti. Na vrhu nič novega.

Žan Kranjec je bil znova vrhunski v Banskem. Foto: Agence Zoom

Najboljši slovenski smučar Žan Kranjec je imel v Bolgariji številko sedem. Izvrstni veleslalomist je imel nekaj težav v zgornjem delu proge, v drugi polovici pa je letel in si zagotovil izjemno izhodišče za napad v drugo. Z zaostankom + 0,87 je bil šesti in majhen zaostanek za stopničkami. Vodil pa je nihče drug kot Marco Odermatt.

Slovenski as iz Vodic je imel na zahtevni snežni podlagi znova nekaj težav v zgornjem delu proge, kjer je izgubil kar nekaj časa. Nato pa se je zbral in bil znova zelo hiter spodaj ter ob prihodu v cilj prevzel vodstvo. Do konca tekme mu je uspelo pridobiti eno mesto in je zasedel končno izvrstno peto mesto. Novo lekcijo je tekmecem odčital Odermatt, ki je zmagal s prednostjo 91 stotink pred Norvežanom Alexandrom Steenom Olsnom, tretji je bil Manuel Feller iz Avstrije.

Izjavi po tekmi (mp3):

Žan Kranjec: “Soliden dan, sem kar zadovoljen. Vožnji sta bili solidni, ampak ne perfektni oziroma takšni, ki bi jih lahko pokazal. Sam bi si želel še bolj ledeno podlago, saj vem, da sem v takšnih razmerah še boljši. Danes je bilo trdo, ampak ne ledeno, tako da mislim, da sem solidno opravil z današnjim dnem.”

Klemen Bergant: “Žan je danes glede na pogoje kakršni so bili potegnil blizu maksimuma. V zgornjih delih mu sneg ni ustrezal, saj je bil sneg zelo agresiven. Če se spomnimo Söldna, kjer se Žan res ni znašel in je bila podlaga podobna. Je pa danes Žan v strmini in spodaj vozil dobro in na koncu vrhunsko peto mesto. Sedaj ga bomo poskušali spočiti in jutri skupaj s Tijanom Marovtom nastopita v slalomu, kjer upamo na prve točke sezone.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K