Svetovni pokal za alpske smučarje se je nadaljeval z veleslalomom v Palisades Tahoeju v ZDA. Slovenskemu asu Žanu Kranjcu se druga vožnja na žalost ni posrečila in je bil 16.

Žan Kranjec ni vil zadovoljen ob prihodu v cilj. Foto: Gepa

Po svetovnem prvenstvu se je nemudoma nadaljeval svetovni pokal v alpskem smučanju. Najboljši smučarji v tehničnih disciplinah so odpotovali v ZDA, kjer so že opravili z veleslalomom. Nastopil je tudi slovenski šampion Žan Kranjec. V prvi vožnji je pokazal odlično pripravljenost tudi na zahtevnem ameriškem snegu. Z zaostankom 64 stotink za svetovnim prvakom Marcom Odermattom je zasedal visoko šesto mesto in je imel odlično izhodišče za napad.

Kranjec je imel na drugi progi veliko težav od samega začetka. Napad se ni posrečil in izjemni veleslalomist je na žalost nazadoval po lestvici navzdol. Na koncu je izgubil 10 mest in končal kot 16. Njegov zaostanek za končnim zmagovalcem pa je znašal +2,58.  Do spremembe je prišlo tudi na samem vrhu, kjer je Avstrijec Marco Schwarz z najboljšim časom drugega teka prišel do zmage. Po prvi vožnji je bil četrti. Marco Odermatt je za Avstrijcem zaostal le tri stotinke in je bil drugi. Na tretje mesto se je uvrstil Norvežan Rasmus Windingstad, ki je na koncu zaostal 36 stotink. Viking je zadržal svoje mesto po prvi vožnji.

Izjava po tekmi (mp3):

Klemen Bergant: “Danes ni bil dober dan. Žan je slabo tekmoval, predvsem v drugem teku. Imel je tisoč in eno težavo, tudi s preveliko čelado, kar se ne bi smelo zgoditi. Drugega teka se je že iz starta lotil narobe in nato v drugem sektorju naredil tudi eno veliko napako. Bil je slab dan. Upam, da bo na slalomu bolje smučal. Vemo sicer, da so v slalomu pričakovanja manjša, a je to za Žana pomemben dan, saj gre za zadnjo tekmo zanj pred domačo Kranjsko Goro.”

Uradni rezultati >>

 

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K