Žanu Kranjcu tudi danes malce zmanjkalo do finala

Tudi drugi slalom v Garmisch-Partenkirchnu je na žalost minil brez slovenskega nastopa. Žan Kranjec je bil danes 40., Tijan Marovt pa je žal znova storil napako.

Žanu Kranjcu številka 37 ni prinesla uspeha v Garmischu. Foto: Gepa

Žan Kranjec je tudi na drugem slalomu nastopil s številko 37.  Kranjec je progo, na kateri so imeli številni težave, presmučal brez večje napake, a smuči niso stekle. Na zahtevni snežni podlgai se ni najboljše znašel in je zaostal +2,79, kar žal ni bilo dovolj, da bi lahko nastopil še enkrat. Zasedel je 40. mesto. Tijan Marovt se je ponovno z visoko številko 64 pogumno podal na progo, a tudi danes ni uspel priti do cilja. Napako je storil na podobnem delu kot včeraj in odstopil.

Izjemno uspešen konec tedna v Garmischu je za Norvežanom Henrikom Kristoffersenom, ki je prišel do nove zmage. Danes je po prvi progi sicer zasedal šele osmo mesto in je imel kar velik zaostanek (+0,88), a je v drugo smučal odlično. Do nove zmage pa je prišel tudi za voljo številnih odstopov najboljših po prvi vožnji, tekmo pa je uspešno končalo zgolj 21 smučarjev. Drugi je bil na koncu Britanec Dave Ryding, ki mu je uspel še večji preskok v drugem teku. Do drugega mesta je prišel iz 19. mesta. Tudi tretji Linus Strasser je do odra prišel iz 16. mesta po prvem teku.

Naslednji konec tedna smučarje čakajo tekme v hitrih disciplinah v Kvitffjelu. Tekme v tehničnih disciplinah se bodo nadaljevale z nočnim slalomom v Flachau, nato pa sledi še domača tekma v Kranjski Gori. Žan Kranjec se bo povsem posvetil pripravi na domači tekmi in v Flachau ne bo nastopil, tam bo na startu zgolj Marovt.

 

Izjava po tekmi:

Klemen Bergant: “Danes so bili drugačni pogoji in smo upali, da se bo Žan boljše znašel, ampak se ni. Tijan je napako naredil na zelo podobnem mestu kot včeraj.  Res je, da sledi slalom v Flachau, a bo tam tekmoval zgolj Tijan. Žan se bo že naslednji v Kranjski Gori in potem skupaj z italijansko ekipo v Zoncolanu pripravil na pokal Vitranc.”

 

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K