Zlata lisica ostaja doma – vstopnice kmalu v prodaji

Bil je lep in sončen dan, kakršnih je v Mariboru veliko, ko sta se leta 1963 Marjan Kožuh in Franci Čop, skupaj z ostalimi smučarskimi zanesenjaki odločila, da Dušana Senčarja pošljejo v Evropo “novačit” mednarodne tekmovalke, ki bi nastopile na prvem pohorskem pokalu leta 1964. In naslednje leto se je zgodila zgodovina.  Šestdeset let prečudovitih športnih zgodb  je nastalo pod Pohorjem, po sili vremenskih razmer med drugim 11 x v Kranjski Gori, 1x v Sarajevu in 1 x v Bad Gasteinu. Zlata lisica je bila prizorišče, kjer so tekmovalke prvič v zgodovini ženskega alpskega smučanja veleslalom izpeljale v dveh tekih (1972). Zgodb, ki jih smučarski delavci pripovedujejo je nešteto. 

Jubilejna, 60. izvedba Zlate lisice, najprestižnejše ženske alpinske tekme smučarske sezone, ki se bo odvila pri nas, bo tokrat na sporedu med 6. in 7. januarjem 2024. Na strminah Vitranca v Kranjski Gori bodo s časom tekmovale najboljše alpske smučarke na svetu, ob progi pa bodo čarobno vzdušje ustvarili največji smučarski navdušenci. Nastopile bodo tudi slovenske predstavnice, končni seznam naših lisičk še ni potrjen, a največ se zagotovo pričakuje od Ane Bucik, Andreje Slokar, Mete Hrovat, Neje Dvornik in mlajših slovenskih reprezentantk. Domač teren in pogled na slovenske zastave v ciljni ravnini bo za njih zagotovo predstavljal dodatno prednost.

Doma v Sloveniji

Po številnih vprašanjih in dvomih, ali bomo Zlato lisico letos sploh našli v koledarju smučarskih tekem v Sloveniji, imamo danes zagotovi odgovor. Po trudu in prizadevanjih Smučarske zveze Slovenije Zlata lisica ostaja doma, v Sloveniji. Letošnje izvedbe tekmovanja pa ne bo zaznamoval zgolj slogan Doma v Sloveniji. Dogodek bo poleg najpomembnejšega športnega dogajanja sezone predstavljal tudi veliko zabavo in pravo praznovanje smučanja. Smučarska zveza Slovenije tekmovanje organizira z željo in namenom, da te pomembne tekme FIS svetovnega pokala v ženskem alpskem smučanju ohranimo v Sloveniji in istočasno strmijo k pogojem, ki bodo omogočali, da bi v prihodnosti Zlato lisico vrnili domov, pod Pohorje.

V soboto, 6. januarja, ko bo potekal veleslalom, se bodo tekmovalke med vratca spustile ob 9:30, druga vožnja sledi ob 12:30. Med prvo in drugo vožnjo bo navijače še dodatno ogrel nastop Magnifica. Nedeljski slalom, 7. januarja, se bo prav tako pričel ob 9:30, druga vožnja ob 12:30. Med vožnjama se ravno tako obeta bogat spremljevalni program.

Prodaja vstopnic se začne v ponedeljek, 20. novembra 2023

Prodaja vstopnic se bo začela v ponedeljek, 20. novembra 2023 v spletni prodaji in na vseh prodajnih mestih Eventim-a, ko bo vsem za kratek čas na voljo omejeno število dnevnih vstopnic po 9,90 EUR. Otroci do dopolnjenega 6. leta imajo brezplačen vstop vse dni.

Več podatkov o ceni vstopnic v redni prodaji najdete na www.zlatalisica.si. 

PROGRAM:

Sobota, 6. 1. 2024

9.30  Štart 1. teka VSL 1
12.30  Štart 2. teka VSL 1

Nedelja, 7. 1. 2024

9.30  Štart 1. teka SL 2
12.30  Štart 2. teka SL 2

Razglasitev rezultatov in zmagovalke pokala Zlate lisice.

Deli novico