Zmagi v Nemčijo in Kanado, Rok Marguč sedmi

Dan po tekmi svetovnega pokala je Rogla gostila še tekmo za evropski pokal. Paralelni veleslalom na Jasi sta dobila Nemec Yannik Angenend in Kanadčanka Megan Farrell, izmed Slovencev pa se je s sedmim mestom najbolj izkazal izkušeni Rok Marguč. Sara Goltes je osvojila 25. mesto, Jernej Glavan 28. mesto in Mihael Kotnik 47. mesto.


Rok Marguč je pred sobotno tekmo v Nemčiji dobro razpoložen. © Miha Matavž

V noči iz srede na četrtek se je na Rogli ohladilo, tako da je zadnji paralelni veleslalom za evropski pokal v tej sezoni potekal v povsem drugačnih (boljših) razmerah kot včerajšnja tekma za svetovni pokal. Moške dopoldanske kvalifikacije je v sončnem vremenu dobil Korejec Wan-Hee Cho. Poleg Choja so se v finale uvrstili še trije njegovi rojaki, štiri finaliste so imeli tudi Nemci. Poleg omenjene korejsko-nemške posadke sta v finalu deskala še po dva Avstrijca in Japonca ter po en Američan, Kanadčan, Italijan in Slovenec. Rok Marguč je dosegel deveti kvalifikacijski čas, tako da v finalu ni imel možnosti izbire proge. Na danes počasnejši modri progi je v osmini finala premagal vedno neugodnega Avstrijca Mattheusa Pinka, v četrtfinalu pa je za las izgubil dvoboj proti korejskemu zmagovalcu kvalifikacij. Laščanu je na koncu pripadlo sedmo mesto, njegov tekmec iz četrtfinala, Wan-Hae Cho, pa je bil vse do konca v igri za zmago. Šele v velikem finalu je premoč moral priznati Nemcu Yanniku Angenendu, ki je danes prvič zmagal na tekmi evropskega pokala. Tudi v malem finalu je izgubil Korejec in sicer Soung-Hee Cho. Premagal ga je presenetljivi zmagovalec paralelnega slaloma za svetovni pokal v Pinacavallu, Italijan Marc Hofer. Preostala dva Slovenca nista deskala v finalu. Jernej Glavan je po dveh kvalifikacijskih vožnjah osvojil 28. mesto, Mihael Kotnik pa je tekmo zaključil že po prvi (47. mesto).

Tudi v ženski konkurenci je tretje mesto pripadlo »azzurom«. Jasmin Coratti, mlajša sestra včerajšnjega zmagovalca Edwina Corattija, je namreč v malem finalu premagala deskarko z največ izkušnjami na današnji tekmi, Švicarko Patrizio Kummer. V velikem finalu sta se pomerili Kanadčanka Megan Farrell (zmagovalka kvalifikacij) in Korejka Haerim Jeong (šesta po kvalifikacijah). Kanadčanka (včeraj 14.) je očitno v odlični formi, saj je drugič zapored zmagala na tekmi evropskega pokala. V finalu je bilo sicer največ Švicark (kar pet), sledile so Kanadčanke s tremi deskarkami ter Italijanke z dvema, po eno predstavnico pa so imeli Američani, Avstralci, Čehi, Nizozemci, Avstrijci in Korejci. Slovensko žensko deskanje je zastopala Sara Goltes, ki je tekmo na Jasi po dveh kvalifikacijskih vožnjah zaključila na 25. mestu.

Po današnji tekmi smo dobili tudi zmagovalce v skupnem seštevku paralelnih disciplin evropskega pokala. Prestižnega naslova sta se veselila Italijan Marc Hofer in Švicarka Xenia Spoerri. Rok Marguč je v tej razvrstitvi 54., Jernej Glavan 93. in Sara Goltes 56. Sara je deskala na petih, Rok in Jernej pa na eni od skupaj petnajstih tekem za evropski pokal v tej sezoni.


Sara Goltes in Jernej Glavan po današnji tekmi. © SloSkiSnowboard

IZJAVE:
ROK MARGUČ (MP3): »Lepa tekma. Odločale so stotinke, tako da bi lahko iztržil tudi več. Glede na vse poškodbe s katerimi sem se ubadal v zadnjem obdobju sem zadovoljen. Odločitev, da danes nastopim je bila prava in je dober obet pred sobotnim zaključkom svetovnega pokala v Berchtesgadnu,« nam je povedal Rok, za katerega je danes pesti stiskala energije polna in vedno nasmejana ekipa smučarskih delavcev na progi v kateri je tudi bivši slovenski smučarski reprezentant Bernard Vajdič.

SARA GOLTES (MP3): »Danes je bil sneg popolnoma drugačen kot včeraj, kar je bilo očitno že na prvi pogled. Včeraj mehko, danes pravzaprav ledeno. Z rezultatom na zadnji tekmi sezone sem zadovoljna,« pravi Goltesova, ki tudi ni pozabila pohvaliti organizatorjev domače preizkušnje.

JERNEJ GLAVAN (MP3): »Danes so bile razmere za deskanje precej boljše kot včeraj, zato so tudi moji vtisi lepši. Tudi zaradi uvrstitve v drugo vožnjo, kar mi je dalo dodatno energijo in z mojo drugo vožnjo sem precej bolj zadovoljen kot prvo,« pa nam je povedal 23-letni Glavan, ki je tako kot Goltesova in Marguč nastopil na obeh tekmah na Jasi.  

Rezultati >>

Deli novico

686-DES
Shred-DES
Reusch-DES
Pleško_cars-DES
Ski-Slovenia-DES
Fizian-DES